hirdetés
hirdetés

Romániában is jóval többen repülnek már, mint tavaly

Az idei első negyedévben több mint háromszorosára, 3 085 700-ra nőtt a légi utasok száma Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

hirdetés

Tavaly ugyanebben az időszakban 916 500 utas vette igénybe a légi közlekedést a romániai repülőtereken. A legtöbb utast, 1,992 milliót a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtéren jegyezték, második helyen a kolozsvári repülőtér áll 333 500-zal, harmadik a kelet-romániai jászvásári (Iasi), ahol összesen 217 200 induló és érkező utast számoltak össze.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Romániába a legtöbb utas a menetrend szerinti járatokon Londonból, Milánóból, Madridból, Isztambulból, Brüsszelből, Dubajból, Münchenből, Rómából, Amszterdamból és Bécsből érkezett. Az induló utasok esetében szintén London, Milánó és Madrid áll az első három helyen, negyedik München, majd Isztambul, Amszterdam és Brüsszel következik. Az országok közül Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Spanyolországból, Franciaországból, Törökországból Hollandiából, Belgiumból, az Egyesült Arab Emirségelből, Ausztriából és Írországból érkezett a legtöbb utas Romániába.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk