hirdetés
hirdetés

Sztrájkba lépnek a Eurowings pilótái csütörtökön

Sztrájkot hirdettek a Eurowings pilótái 2022. október 6-ra, miután zátonyra futottak a bérrendezésről és a munkakörülmények javításáról folytatott tárgyalások, a légitársaság járatainak csak mintegy fele közlekedik - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A cég közlése szerint a demonstráció a Eurowings Germany járatait érinti, a Eurowings Europe járatait nem, így a szokásos menetrend mintegy felét tudja majd teljesíteni csütörtökön a légitársaság.

A munkabeszüntetés utasokra gyakorolt hatásának csökkentése érdekében a Eurowings Europe mellett a Lufthansa-csoporton belüli partnerek is segítik az érintett utasok elszállítását alternatív útvonalakon és járatokon. Azokat, akiknek járata a sztrájk miatt nem indul el, legkésőbb október 5-én, szerdán kora délután tájékoztatja a légitársaság.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint csütörtökön öt Eurowings-járatot várnak Ferihegyen, kettőt Stuttgartból, kettőt Düsseldorfból és egyet Hamburgból, ezek közül egyelőre egyiket sem törölték. (Ha ez a nap folyamán változik, frissítjük a hírt – a szerk.)

A pilótákat képviselő Vereinigung Cockpit (VC) szakszervezet közlése szerint tíz tárgyalási fordulót és a tagok két szavazását követően sem közeledtek egymáshoz az álláspontok a fizetésekkel és a munkakörülmények javításával kapcsolatban.hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk