hirdetés
hirdetés

Újabb repülőket vesz a francia-holland cégcsoport

Folytatja szélestörzsű flottájának megújítását az Air France-KLM, négy áruszállító A350F és három személyszállító A350-900-as vételéről egyezett meg az Airbusszal.

hirdetés

Az áruszállító Airbus A350F típusok a KLM Csoport megbízásából a cég leányvállalata, a Martinair Cargo üzemelteti majd. Az schipholi repülőtérre kerülő új repülőgépekkel jelenleg szolgáló Boeing 747F-eket cserélik le.

A francia légiügyi cég 2021 decemberében már rendelt 4 darab Airbus A350F-et, a Martinair-hez és az Air France-hoz a leszállításuk 2026 második felében elkezdődik, így mindkét légicég a típus első üzemeltetői között lesz.

 

A most megrendelt 3 darab személyszállító A350-900-as a franciák flottájába kerül, amelynek köszönhetően a vállalatnál 41-re emelkedik majd az A350-flotta mérete. Az újonnan érkező darabokkal a Párizs–Charles de Gaulle Nemzetközi Repülőtéren állomásoztatott idősebb szélestörzsű gépeket cserélik le.

Az új repülőgépek kötelező érvényű megrendelését már az igazgatóság is jóváhagyta.

Az első gépek várhatóan 2024-ben érkezik meg ebből a megrendelésből.

 

(forrás: Air France)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk