hirdetés
hirdetés

United Airlines-vezér: most vegyen karácsonyra repjegyet az USA-ba!

A helyzet fokozatosan javulni fog, de csak jövő nyárra fogunk visszatérni a megszokott kihasználtsághoz és a normál utaslétszámhoz, mondta minap egyik nyilatkozatában Scott Kirby, az egyik legnagyobb amerikai légitársaság, a United Airlines vezérigazgatója.

hirdetés

Ha létezik globalizált közlekedési-turisztikai ágazat, az éppen a légiközlekedés. Amikor valamelyik nagy európai repülőtéren káosz alakul ki, az kihat a többi országra is. Márpedig ez a turisztikai szempontból is kulcsfontosságú ágazat Londontól Stockholmig hónapok óta tömeges járattörlésekkel és munkaerő-problémákkal küzd, és a helyzet a főszezonban nemhogy nem javult, de sok tekintetben romlott, áll laptársunk, a privatbankar.hu elemző cikkében.

Ahol többek közt is olvasható, hogy a londoni Heathrow repülőtér vezetése a közelmúltban arra kérte légi fuvarozó partnereit, hogy hagyják abba a jegyek árusítását ezen a nyáron, hogy lépést tudjanak tartani a forgalommal. 

Scott Kirby / Fotó: youtube.com
Scott Kirby / Fotó: youtube.com
 

"A legnagyobb kihívás, amivel minden bizonnyal szembe kell néznünk a következő 12 hónapban, az a működtetési-üzemeltetési és infrastrukturális gondok. Ez néhol őrjítő helyzeteket teremtett, jóllehet, számos munkaerőt vettek fel. De a Heathrow-n zajló áldatlan állapotok, a járattörlések és késések miatt káosz, illetve a légiforgalmi irányítás gondjai hatására a mára kialakult helyzet egyszerűen nem teszi lehetővé a két ország közötti normális, megszokott repülést". 

Távolabbra tekintve azoknak is adott néhány tanácsot, akik a téli szünet idején utazni szeretnének – márpedig Amerika kétharmada ilyenkor útra kél. "Sajnos, továbbra is a szokásosnál kevesebb ülőhely lesz a gépeken, mert a légi közlekedést körülvevő infrastruktúra hálózat teljesítménye még gyenge. Jó korán kellene jegyet venni és a helyeket lefoglalni karácsonyra" – figyelmeztetett a légügyi szakember.

A teljes cikk megtalálható: ITT

 

 

(forrás: Privatbankar.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk