hirdetés
hirdetés

Van egy táska, amivel nem engednek fel a repülőre

Több légitársaság szabályozta nemrégiben az úgynevezett okostáskákat, melyeket az adott társaság szabályaitól függően kitilthatnak az utastérből és a csomagtérből is.

hirdetés

Legrosszabb érzések egyike, ha a régóta vágyott utazásunkat az utolsó pillanatokban húzza keresztül valami figyelmetlenség, például a csomagjainkkal kapcsolatban.

C11-ARLO-SKYE-Luxury-Carry
C11-ARLO-SKYE-Luxury-Carry

Több légitársaság – úgy, mint az easyJet, a Ryanair vagy a British Airways – szabályoztak nemrégiben egy táskatípust, az úgynevezett okostáskákat, melyeket az adott társaság szabályaitól függően kitilthatnak az utastérből és a csomagtérből is.

Mi is az az okostáska? Egy okostáska beépített elektronikával rendelkezik – általában azért, hogy lehetővé tegye az eszközök töltését, a Bluetooth-on keresztüli csatlakozást, elektronikus zárat kínáljon, de akár wi-fi hotspotként is működhet.

Sok légitársaságnál pedig korlátozások vannak a táskák energiaellátásához használt akkumulátorok típusára vonatkozóan. Az itthon is népszerű Ryanair például azt engedi, hogy az okostáskát kézipoggyászként felvigyük a repülőre. A lítiumot tartalmazó akkumulátort azonban ki kell vennünk, mielőtt a táskát a fejünk feletti csomagmegőrzőbe helyezzük. Az akkumulátornak mindig nálunk kell maradnia.

Az okostáska poggyászként a csomagtérben is szállítható, ez esetben is el kell távolítani a lítium akkumulátort, mielőtt leadjuk a csomagmegőrző kapunál. Az akkumulátort ugyancsak magunkkal kell vinni a repülőgépre.

A többi említett légitársaságnál is hasonló szabályokat vezettek be. Amennyiben kérdésünk van a csomagunkkal kapcsolatban, mindenképp keressük meg az adott társaság ügyfélszolgálatát!

Tovább olvasok >>

(forrás: Hamu és Gyémánt)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk