hirdetés
hirdetés

A bécsi szállodások közel 40 százaléka tervez pályaelhagyást

Riasztó számokat mutat az ausztriai Munkaügyi Kamara megrendelésére készült friss felmerés a bécsi szállodások helyzetéről. Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) elnöke több megoldási javaslatot is felvázolt - írja a GD Consulting.

hirdetés

A megkérdezettek 38 százaléka jelenlegi munkahelyének, illetve a turisztikai ágazat teljes elhagyását tervezi. Indokként 69 százalékuk a jövedelem csökkenését / kiesését jelölte meg, míg 40 százalék esetében a munkahely elvesztése körüli félelem és bizonytalanság az ok.  A szállodai- és éttermi kisegítő személyzet körében 35-38 százalékos a részesedése azon válaszadóknak, akik úgy nyilatkoztak, hogy jelenlegi bevételeik nem fedezik kiadásaikat, míg az igazgatás és üzemeltetés területén dolgozó kollegáik esetében ugyanez az arány 20 százalék körüli.

Fotó: 123rf
Fotó: 123rf

A világjárványt megelőzően Ausztriában 320 ezer munkahelyet biztosított közvetlenül a turisztikai ágazat. A válság hatására 155 ezren tudták a „kurzarbeit-modell” keretében megtartani munkahelyüket, míg 45 ezren már elvesztették azt. Különösen a fővárosi szállodások helyzete nehéz. Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) elnöke, Michaela Reitterer megoldási lehetőséget a nemzetközi vendégforgalom mielőbbi fellendítésében látja. Ennek érdekében minél előbb kampányt kell indítani a zöld útlevél működésének és hatásmechanizmusának megismertetésére, hogy gyorsan helyreálljon a nemzetközi utazás iránt bizalom, s újra  megjelenjenek a szállodákban a külföldi vendégek - foglalható össze javaslata.

Másik lehetséges megoldásként az ÖHV elnöke azt szorgalmazza, hogy a városi szállodák erre nyitott személyzetét az átmeneti időszakban a vidéki üdülőhelyeken lévő, - nagyobb forgalmú - szállodákban "átirányítással" foglalkoztassák úgy, hogy jelenlegi munkaviszonyuk is megmarad.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk