hirdetés
hirdetés

A nyugdíjasok menthetik meg a spanyol turizmust

Ezt se gondoltuk volna korábban.

hirdetés

Miközben a legtöbb szálloda zárva tart az ibériai-félszigeten, az egyik legnépszerűbb spanyol üdülőhelyen, a Valenciához közeli Benidormban a resortok tárt karokkal várják a látogatókat. Hivatalosan csak üzleti utazók foglalhatnak szobát, de egyre több helyen fogadják el az oltási igazolványokat, adja hírül az euronews.com portál.

123rf
123rf

"A nyugdíjas utazók térnek vissza hozzánk elsőként. Egyrészt ők gyorsabban sorra kerülnek az oltási kampányban, másrészt nekik nincsen vesztegetni való idejük. Minden napukat ki szeretnék élvezni", magyarázta ezzel kapcsolatban a Poseidon Hotel igazgatója, John Galiana.

A látogatók száma persze így is jelentősen elmarad a megszokottól. A tengerparton a jó idő ellenére is csak lézengenek az emberek, és a híres brit negyedben sem nyitottak ki az éttermek. Sokan ott felújításba kezdtek.

Az üzlettulajdonosok egyre borúlátóbbak. Nemrég még abban bíztak, hogy a 2021-es nyári szezon menthető lesz, az európai oltási kampány akadozását látva azonban biztosra veszik, hogy a fiatalok idén már nem kelhetnek útra. Már annak is örülnének, ha a 60 év felettieket időben beoltanák és az EU bevezetne egy szabványosított covid-útlevelet.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai