hirdetés
hirdetés

A parkokban és strandokon is tilos dohányozni Mexikóban

Korábban több latin-amerikai ország is törvényt fogadott el a füstmentes közterületek létrehozásáról, ám a hírek szerint Mexikó a világ egyik legszigorúbb dohányzásellenes törvényét léptette hatályba, amely a nyilvános helyeken való cigarettázást is tiltja.

hirdetés

Mindez a parkokra, strandokra, szállodákra, irodákra és éttermekre is vonatkozik, illetve a dohánytermékek reklámozásának, promóciójának és szponzorálásának tilalmát is magában foglalja, ami azt jelenti, hogy már a boltokban sem lehet cigarettát mutogatni - írja a BBC beszámolója alapján a Liner.

Depositphotos
Depositphotos

Az ország 2008-ban fogadott el egy törvényt, amellyel füstmentes helyeket hoztak létre az éttermekben, bárokban és a munkahelyeken, a mostani módosítással pedig jelentősen szigorítottak rajta, így már csak otthon vagy más magánlakásokban engedélyezett a dohányzás.

Egyesek azonban aggodalmukat fejezték ki a törvény gyakorlati megvalósítása kapcsán, mondván, Mexikóban igencsak elharapózott a rendőrségi korrupció, így előfordulhat, hogy az egyenruhások ezzel is kenőpénzhez akarnak majd jutni, valódi bírságokról és büntetésekről pedig szó sem lesz.

(forrás: Liner.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk