hirdetés
hirdetés

A Seychelle-szigetek lakói megcsinálták

Ugyanis a világon az elsők között érhetik el a koronavírus-járvány elleni hatékony védelmet jelentő nyájimmunitást. Ami a turizmus visszatérése miatt számukra létfontosságú.

hirdetés

Az Indiai-óceánban – leginkább Afrika keleti partjához, illetve Madagaszkárhoz közel – lévő, mintegy százezer lakosú szigetország így akár ismét hamarosan megnyílhat a tömegturizmus előtt, adja hírül az euronews.com portál.

pixabay.com
pixabay.com

"Januárban indítottuk el az oltási programot, és mostanra már az emberek több mint 44 százaléka megkapta a kínai Sinopharm vakcina második adagját. Ezenkívül oltunk AstraZeneca vakcinával is. Úgy számolunk, hogy március közepére elérhetjük a nyájimmunitást, és akkor végre újraindíthatjuk az idegenforgalmat", mondja a mintegy százezer lakosú Seychelle-szigetek elnöke, Wavel Ramkalawan.
A nyáj- vagy másképpen közösségi immunitás mértékét a koronavírus-járvány esetében a szakemberek 70 százalékra becsülik, amihez a Seychelle-szigeteken már csak alig valamivel több, mint 20 ezer embert kell beoltani.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk