hirdetés
hirdetés

A szomszéd kertje sem zöldebb most a mienknél

Támogatások, korona-intézkedések, taxi utalványok az időseknek, szakmai szervezetek követelései Ausztriában.

hirdetés

Bécs belvárosa, járvány idején
Bécs belvárosa, járvány idején

Túl kapós a hitelgarancia

Nem jó hír, hogy gyakorlatilag egy hét alatt kimerült az a 100 millió eurós garanciakeret, amelyet a turisztikai vállalkozások hiteleihez nyújtott az osztrák állam. Pár nap alatt közel 3200-an töltötték le a turizmusbank honlapjáról a formanyomtatványt, és több mint 2500-an adták be kérelmüket a hitelgaranciához.

A múlt pénteken (március. 20) már 100 ezer munkanélküli segélykérelmet regisztrált az osztrák munkaügyi hivatal (AMS). Az érintettek közel 40 százaléka a turizmushoz kötődő területekről került ki – írja osztrák piaci helyzetet bemutató szakmai blogjában Kovács Balázs, a GD Consulting (www.good-deal.at) partnere.

65 év felettiek segítése

Innen megtudható például, hogy Bécs város közel 300 ezer 65 év feletti lakosának biztosít fejenként 50 euró értékben taxi utalványt, hogy az idősek halaszthatatlan ügyintézéseiket megoldhassák, illetve a környező zöld területekre egészségügyi sétára indulhassanak. Az intézkedés egyszerre szolgálja az idősek közérzetének javítását, másrészt a taxis szektor számára a pótlólagos megrendelést. Az idősek napi bevásárlását a város és önkéntesek együtt segítik, hogy emiatt ne kelljen a veszélyeztetett korcsoportba tartozóknak otthonukat elhagyni.

Egészségügyisek, mint hotellakók

A bécsi szállodákban a hazájukba hazatérni nem tudó külföldi egészségügyi dolgozóknak elszállásolást és ellátást biztosítanak, ezzel enyhítve a szállodaiparban jelentkező hatalmas forgalomkiesést.

Voucher-kérdés

Az osztrák utaztatási szakma egyhangúan követeli a döntéshozóktól, hogy tegyék lehetővé az utazási szerződést szabályozó rendeletek módosítását, hogy útlemondások esetén - Benelux mintára - utalványt adhassanak az ügyfeleknek, amelyet későbbi foglaláskor használhatnak fel. Ezzel némileg enyhíthető lenne az a hatalmas nyomás, amely kiélezett likviditási helyzetbe hozza az irodákat. A szakmai szervezet, mint az ÖRV, a WKO utazási irodai kollégiuma és az ÖVT kéz a kézben a kezdeményezés mellett.

Mentőöv a bajbajutott ágazatnak

Az osztrák kormánynak az elmúlt héten meghirdetett 38 milliárd eurós segélycsomagja mellett Bécs város a gazdasági kamarával (WKO) összefogásban további 20 millió eurós kríziskeretet különített el a bajba jutott bécsi vállalkozások megsegítésére. A bécsi vállalkozók támogatott likviditási hiteleket és vissza nem térítendő támogatásokat egyaránt igényelhetnek, közterheiket csökkenthetik, átütemezhetik annak érdekébe, hogy megmeneküljenek a csődtől.

Kijárási tilalom

Ausztria egész területén előreláthatólag április 13-ig kijárási korlátozás van életben. Bankok, patikák, benzinkutak és élelmiszerboltok kivételével valamennyi kiskereskedelmi egység zárva tart. A lakosság csak rendkívüli munkavégzés, bevásárlás, idős hozzátartozó ellátása okán hagyhatja el otthonát a karantén alatt nem álló településeken. Az előírás megszegőinek akár 3600 eurós közigazgatási bírságot kell fizetni. Fontos, hogy közterületen 1 méteres távolságot kell tartani a körülöttünk lévőtől, maximum 4 fő mozoghat együtt, akik egy háztartásban élnek. 

(forrás: www.good-deal.at)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk