hirdetés
hirdetés

Aki számít, benevez: Dubai Fitness Challenge

Dubaj főutcája, a Sheikh Zayed út egy óriási kerékpár pályává alakult a második Dubai Ride alkalmából. Az ingyenes közösségi eseményt az idei Dubai Fitness Challenge (DFC) részeként szerveztek.

hirdetés

A 14 km hosszú Sheikh Zayed úton összesen  32 750 kerékpáros ült kerékpárra, hogy részt vegyen az ingyenes közösségi eseményen, amelyet az idei Dubai Fitness Challenge (DFC) részeként szerveztek. A tavaly elindított Dubai Ride a Dubai Fitness Challenge sportesemény sorozat egyik kedvencévé vált, mert csatlakozásra buzdítja a mozgás szerelmeseit.

 

Fotó: gulfnews.com
Fotó: gulfnews.com

A kezdőktől a tapasztalt kerékpárosokig minden 10 évesnél idősebb résztvevő a 14 km-es útvonalon teljesíthette a távot a Sheikh Zayed Road és a  Lower Financial Center Road 5 különböző rajtkapujától, végig a  város legjelentősebb nevezetességei mellett, mint a Jövő Múzeuma, a Dubai Canal, vagy az Emirates Towers .

A második,  4 km-es útvonalat a kisgyermekes családok számára alakították kis, amelyen a gyerekek ötéves kortól a saját kerékpárjukon, az ennél fiatalabbak pedig a szülőkkel tekerhettek körbe a Sheikh Mohammed bin Rashid sugárúton, kilátással a Burj Khalifa épületére, amely kifejezetten erre az alkalomra különleges világítást kapott, köszönhetően az Emaar cégcsoportnak.

Őfelsége Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum sejk, a dubaji koronaherceg és Dubaj végrehajtó tanácsának elnöke ezt mondta:  „A Dubai Ride demonstrálja a dubajiak elkötelezettségét az egészség és a jólét iránt. Büszke pillanat volt az esemény tanújának lenni, hiszen a résztvevő kerékpárosok megmutatták a világnak, hogy Dubaj nem véletlenül az egyik legnagyszerűbb város, ahol jó élni, dolgozni vagy csak idelátogatni. Folytatjuk a 2020-ban indult Dubai Ride által létrehozott örökséget, egyre több résztvevővel. Még egy pár nap, hogy elkezdődjön az idei Dubai Fitness Challenge. Arra kérek minden dubaji lakost, látogatót, hogy tartsák fenn ezt a pozitív lendületet, vegyenek részt a kihívásban, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy Dubaj még boldogabb és egészségesebb város legyen.

Mi az a DFC?

A november 27-ig tartó DFC akciódús naptára minden eddiginél változatosabb és intenzívebb fitnesztevékenységeket és eseményeket tartalmaz, inkább a szabadban töltött sportolási lehetőségekre helyezve a hangsúlyt. Korosztálytól és képességtől függetlenül mindenki igénybe veheti a három ingyenes fitneszfalut a Kite Beachen, az Expo 2020 Dubai-on és a Mushrif Parkban; 14 fitneszközpont városszerte, és több mint 5000 ingyenes élő és virtuális fitneszóra várja az érdeklődőket . A jellegzetes Dubai Run november 26-án visszatér a Sheikh Zayed Roadra, ahol a családok, a műkedvelő és profi futók egyaránt részt vesznek az eseményen. Még van lehetőség regisztrálni és részt venni a www.dubairun.com oldalon.

 

 

(forrás: dubaitourism.ae)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk