hirdetés
hirdetés

Átadták a Mont-Saint-Michel gyaloghídját

Megnyílt a gyalogosok előtt a Mont-Saint-Michel gyaloghíd.

hirdetés

Az UNESCO világörökség részét képező Mont Saint-Michel az egyik leglátogatottabb turisztikai helyszín Franciaországban, melyet 2013-ban 2,3 millió turista keresett fel. Mivel Mont-Saint-Michel a La Manche csatorna árapályteréből kiemelkedő szigeten található, dagálykor nem lehetett megközelíteni.

A 8. századtól a 18. századig fontos zarándokhely volt a Mont-Saint-Michel apátság, mely az egyik legszebb példája a középkori katonai- és egyben vallási építészetnek. Az apátság egy építészeti csoda a templommal, a haranggal, a szerzetesek ebédlőjével és állóhelyével együtt. Ehhez jön hozzá a jardins de la Merveille kert természeti szépsége. Nyár alkalmával fedezze fel a Mont-Saint-Michel Apátságot egy másik szemszögből: éjjeli fényben az esti séta alkalmával. Az UNESCO Világörökség kincsei között is számon tartják az apátságot.

A szigethez vezető gyaloghidat, mely áthalad a La Manche-on, 2014. július 22-én nyitották meg a gyalogosok előtt. Így a látogatók a gátként funkcionáló út helyett ezen a gyaloghídon közelíthetik meg az apátságot. Az elegáns építészeti stílusú gyaloghíd görbülete szinte beleolvad a környezetébe, olyan mintha a vizen járnánk ha átmegyünk rajta.

fotó: Thomas Jouanneau
fotó: Thomas Jouanneau

A híd hossza 760 méter, gyalogos része 4,5 méter széles és tölgyfával van bevonva, mely igen kényelmes járást biztosít. A járművek októberben tudják majd használatba venni a hidat. A gyaloghidat az osztrák építész, Dietmar Feichtinger tervezte és 2015 nyarán lesz teljesen kész.

2014. szeptember végén: a különleges engedéllyel rendelkező- és egyéb transzfer járművek használatba vehetik a hidat.

fotó: Thomas Jouanneau
fotó: Thomas Jouanneau

2014 őszétől felbontják a régi gátutat.

2015 tavasza/nyara: befejeződnek a munkálatok.

(forrás: Rendezvousenfrance.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk