hirdetés
hirdetés

Ausztriában a turisztikai szolgáltatókat is ellenőrzi a rendőrség

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Ausztriában tavaly november közepétől kijárási korlátozás lépett életbe az oltatlanokra vonatkozóan, amely azóta is tart - írja a GD Consulting.

hirdetés

A boltokban, s egyéb kereskedelmi egységekben - élelmiszer és gyógyszer kivételével - csak oltottak, vagy gyógyultak vásárolhatnak az úgynevezett 2G-szabály értelmében. Hasonló előírás vonatkozik a kulturális-, szabadidős- és turisztikai szolgáltatások igénybevételére, így éttermekbe és szállodákba is csak az érvényes oltási-, vagy gyógyultsági igazolás felmutatásával lehet belépni. Az egyre élesedő járványhelyzet miatt e szabályok betartását idén január 11-től már fokozattan ellenőrzi a rendőrség.

Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter nyilatkozata szerint az ausztriai turisztikai szolgáltatók túlnyomó többsége mindent megtesz a szabályok pontos betartása és betartatása érdekében. "Az elmúlt évek bizonyítják: Ausztria biztonságos és emiatt is kedvelt turisztikai célpont." Elmondása szerint „fekete bárányok” mindenhol akadnak, így a mostani rendőrségi kontrollakciók célja egyben a fair eljárás biztosítása, hogy a becsületes szolgáltatók ne kerüljenek versenyhátrányba.

Gerhard Karner belügyminiszter január 12-ei tájékoztatója szerint a kiemelt rendőrségi akció első napján 33 ezer esetben ellenőrizték a kereskedelmi szolgáltatókat a járőrök, ebből 180 esetben kezdeményetek eljárást. A szabályok megszegőit a bírság mellett a tevékenységük felfüggesztésével, illetve a gazdasági támogatások és segélyek megvonásával és azok visszafizettetésével is sújthatják.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk