hirdetés
hirdetés

Bécs turizmusa erősebb, mint a járvány előtt

A legfrissebb statisztikák szerint idén az első 10 hónapban Bécsben 10,5 millió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, így a világjárvány után először sikerült ismét túllépi a 10 milliós küszöböt - írja a GD Consulting.

hirdetés

Hasonlóan jól alakulnak a szálláshelybevételek is, amelyek szeptember hónapban már ismét háromszámjegyű milliós értéket mutattak: összesen 103 millió euró közvetlen forgalmat generáltak a szálláshelyek az ősz első hónapjában. Az év első kilenc hónapjából rendelkezésre álló adatok szerint a közvetlen szálláshelybevétel 574 millió euróra tehető.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Bécs megerősödve került ki a járványból – hangsúlyozza Norbert Kettner, a Wien Tourismus ügyvezető igazgatója a turisztikai hivatal aktuális forgalmi adatokat ismertető szakmai hírlevélében. Bizakodásra és optimizmusra további okot ad, hogy Bécs közel 400 szállodája mostanra 37 ezer szobával és 71 ezer ággyal rendelkezik, amely 2500 szobával, illetve 3000 ággyal bővebb kínálat, mint amely a 2019-es évben rendelkezésre állt. A szállodák 60 százaléka 4- és 5 csillagos minőségi kategóriába sorolható, amely biztosítja az osztrák főváros magas színvonalú kínálatát az újra éleződő nemzetközi versenyben. A luxuskategóriába sorolt házak számát is sikerült az elmúlt években tovább növelni, jelenleg 23 szálloda tartozik ide.

November 29-én 17 órától rendezik meg Bécs város éves turisztikai konferenciáját, amely online is követhető ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk