hirdetés
hirdetés

Biztos alapokon a turizmus támogatása a jövő évi költségvetésben

Magnus Brunner szövetségi pénzügyminiszter által frissen előterjesztett 2023-as költségvetés biztosítja az osztrák turizmusgazdaság megújuláshoz szükséges forrásokat – üdvözölte közleményében a törvényjavaslatot Susanne Kraus Winkler turisztikai államtitkár - írja a GD Consulting.

hirdetés

Az ágazat felügyeletét ellátó államtitkár nyilatkozatában utalt arra, hogy az idei évben a koronavírus-járvány miatt 10 millió euróval, - 24,5 millió euróra (közel 10 milliárd forintra) - emelték az ágazatban tevékenykedő vállalkozások közvetlen központi támogatására fordítható keretösszeget. Ausztria jövő évi szövetségi költségvetésben is ez az emelt összeg található. A támogatási elvek a kormányprogramban és az osztrák turizmusstratégiában, az úgynevezett Masterplan T-ben rögzített célok elérését szolgálják. A támogatáspolitika fókuszában a fenntarthatóság és a családi vállalkozások ellenállóképességének fokozása áll.

 

Depositphotos
Depositphotos

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idén frissen bevezetett fenntarthatósági bónusz keretében a turisztikai kkv-k elsősorban olyan környezet- és klímavédelmi beruházásai támogathatóak, amelyek a megújuló termikus energia hasznosítását, körforgásos gazdasági modellek megvalósítását, vagy energiatakarékossági eljárások kidolgozását, illetve fűtéskorszerűsítést szolgálják. További támogatható célterület még a személyzet számára jobb munkafeltételeket teremtő beruházások ösztönzése, a rugalmas foglalkoztatottsági formákat elősegítő projektek, mint például a gyermekmegőrzési szolgáltatások, üzemi óvodák gyakorlatának elterjesztése. „Célunk, hogy Ausztria Európa első számú fenntartható turisztikai desztinációi közé tartozzon. A célzott támogatásainkkal ezen az úton kísérjük tovább az osztrák turisztikai vállalkozásainkat” – zárul Susanne Kraus Winkler közleménye.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk