hirdetés
hirdetés

Támogatást kapnak a wellness hotelek energiaköltségeik kompenzálására

Eurómilliárdos támogatással kompenzálják a megnövekedett vállalkozói energiaszámlákat Ausztriában egyebek között a wellness szállodák is segítséget kapnak - írja a GD Consulting.

hirdetés

Az elszabadult energiaárak miatt a szövetségi kormány az Ausztriában lakóhellyel rendelkező felnőtteket fejenként 500 euróval, míg a kiskorúakat 250 euróval támogatja. A lakossági kifizetések szeptember elején megkezdődtek, a hónap során folyamatosan érkezik az érintettek számlájára.

A szakmai szervezetek a vállalkozások hasonló tehermentesítését követelték az elmúlt hetekben, mert a többszörösére nőtt energiaárak számos vállalkozás működését nehezítik meg, lehetetlenítik el Ausztriában is. Martin Kocher szövetségi munkaügyi és gazdasági miniszter szeptember 20-án bemutatta a kormányzati elképzeléseket, amely alapján az energiaigényes ágazatokban hozzájárulnak a vállalkozások terheinek csökkentéshez. Az ismertetett tervek szerint egy „négy lépcsős” juttatási rendszerben kaphatnak kompenzációt a vállalkozások. Az energiafogyasztásuk alapján a legalacsonyabb kategóriába sorolt cégek  maximum 400 ezer eurós támogatásra lesznek jogosultak, míg a negyedik kategóriába esők akár 50 millió eurós támogatáshoz is juthatnak.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az energiafogyasztással arányos támogatás visszamenőlegesen, ez év februárjától lesz igényelhető a bejelentett tervek szerint. Az osztrák gazdasági miniszter számításai szerint vállalkozások tízezrei élhetnek majd a lehetőséggel. A részletek kidolgozása folyamatban van. Sajtóinformációk szerint a kifizetéseket energiatakarékossági terv meglétéhez kötik, valamint a támogatásokat igénybe vevő cégek nem fizethetnek menedzserbónuszt a vállalkozások vezető munkatársainak. 

Egy EU-s ajánlás alapján energiaigényes ágazatban tevékenykedőknek azon vállalkozások számítanak, ahol az éves energiaköltségek az adott termelési összforgalom három százalékát meghaladják. Martin Kocher a közlekedési szolgáltatókat és a wellness szállodát üzemeltetőket említette példaként. További részletek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk