hirdetés
hirdetés

Bréking: Utazás előtt regisztrálni kell a Görögországba indulóknak

2020. július 1-től augusztus 31-ig, 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése.

hirdetés

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy

Az angol nyelvű online nyomtatványt a következő linken érhetik el: https://travel.gov.gr/#/

A kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak.

"Jelenleg csak az online kitöltött és érvényes QR kóddal rendelkező utasok léphetnek be Görögországba, ezért a budapesti jegykezeléskor ezt már ellenőrizni fogják. A QR kód hiányában a járatra történő bejelentkezést a légitársaság megtagadja!" - tájékoztat honlapján az IBUSZ, a legtöbb görögországi charter gazdája, amely honlapján részletes útmutatót is nyújt a nyomtatvány kitöltéséhez.

A QR kódot az utas a mobiltelefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be. A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A tesztelésre kiválasztott utasoknak az általuk foglalt szálláson 1 napra karanténba kell vonulnia a teszt eredményének megérkezéséig. Akinek negatív a tesztje folytathatja a nyaralását, akinek pozitív a tesztje, két hétre államilag ellenőrzött karanténba kerül.

A repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni a nyomtatványt. A szárazföldi, vagy tengeri úton érkezőknek minimum 48 órával, de maximum 72 órával az országba érkezés előtt kell kitölteni a nyomtatványt. A fent megadott időintervallumok a nyomtatvány kitöltését előíró jogszabályban vannak megadva, amennyiben ezek változnak azonnal jelezzük - tájékoztat a honlapján a konzuli szolgálat.

 Az első charterláncok éppen Görögországba indulnak hazánkból még ezen a héten.

(forrás: Konzuli Szolgálat)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk