hirdetés
hirdetés

Brutál munkaerőhiány Németországban

A német hatóságok becslése szerint több mint 1 millió 700 ezer üres álláshely van az országban, amelyet nem tudnak betölteni.A legtöbb munkavállalóra a légi közlekedésben, a vendéglátásban és az egészségügyben lenne szükség.

hirdetés

2035-re pedig akár 7 millióval is kevesebben lehetnek a munkaerőpiacon, az előrejelzések szerint.  A legtöbb munkavállalóra a légi közlekedésben, a vendéglátásban és az egészségügyben lenne szükség. Ezért a német hatóságok meg akarják könnyíteni a munkaerő importját a Balkánról.

Depositphotos
Depositphotos

A Német Nemzetközi Együttműködési Társaság (GIZ) adatai szerint a Németországban élő szerb állampolgárok száma meghaladja a 250 ezret. "A fordulópontot a 2013-as év jelentette, amikor a német bevándorlási politika lehetővé tette a nem kizárólag felsőfokú végzettségű, hanem hiányszakmákban középfokú szakképzettséggel rendelkező személyek bevándorlását" - tudjuk meg Milica Ljesevicstől.

Az orosz-ukrán háború kitörése óta hatalmas méretű a Németországba menekülő ukránok száma is.

A jelentkezőknek négy feltételből háromnak meg kell felelniük: Németország által elismert diploma vagy szakképesítés, három év szakmai tapasztalat, nyelvtudás vagy korábbi németországi tartózkodás, valamint 35 évnél alacsonyabb életkor szükséges.

 
(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk