hirdetés
hirdetés

Csak 2025-re várható az amerikai turizmus teljes visszarendeződése

Ötödére csökkent az USA-ba utazók száma 2020-ban. A hatalmas visszaesés ugyan növekedésbe fordult tavaly, de a dollár szárnyalása és növekvő infláció megakaszthatja a várt növekedési trendet. Optimista becslések szerint legkorábban 2025-ben érhetik el ismét az eddigi csúcsot, olvasható kiadó-beli laptársunk, a privatbankar.hu részletes, átfogó elemzésében.

hirdetés

Tavaly novemberben megindult a roham az amerikai repülőjegyekért. A beutazási korlátozások enyhítésének bejelentésére soha nem látott mennyiségben vettek repjegyet turisták és rokonok amerikai célpontokra. Ez meg is látszott a statisztikákban is. Az USA-ba utazók száma tavaly  már meghaladta a 22 milliót - ez azonban éppen negyede a 2019-es szintnek. A beutazók számának drámai visszaesését némiképpen ellensúlyozta a belső turizmus - hiszen az amerikaiak döntő többsége is inkább otthon maradt a járványhelyzet miatt, derül ki testvérlapunk elemző írásából.

Depositphotos
Depositphotos
 

A legfrissebb előrejelzések szerint legkorábban 2025-re éri utol magát az Egyesült Államok turisztikai ipara. Az Egyesült Államok  legnagyobb idegenforgalmi szakvására , az IPW tegnap befejeződött  be a floridai Orlandoban. Ezen ugyan már  1200 vásárló vagyis utazási iroda jelent meg a világ minden tájáról ( 3000 eladó mellett!) , de a pandémia és a gazdasági válság miatt mindenki óvatos - főleg a turisták.

A csúcsévet jelentő 2019-ben 79,4 millióan érkeztek az USA-ba, egy évre rá 19,2 millióan, tavaly már annak ellenére nőtt az ide látogatók száma - 22,1 millióra - hogy a beutazási korlátozások még novemberig életben voltak. (Európából például praktikusan lehetetlen volt az USA-ba utazni ezért aki nagyon akart az Mexikón keresztül tett egy kitérőt Amerika felé.)

Nem könnyű azonban most sem a beutazás: a teljes oltottságot bizonyító dokumentum és negatív teszt  mellé egy háromoldalas nyilatkozatot is ki kell tölteni - és mindezeket alaposan ellenőrzik is.  Az Európából közlekedő repülőgépek ennek megfelelően félházzal üzemelnek,  bevándorlási tisztviselő előtt sem kígyóznak hosszú sorok  ami jól mutatja, hogy messze van még a három évvel ezelőtti rekord. Az USA turisztikai iparágának vezetői - köztük az US Travel Association idén leköszönő elnöke Roger Dow  - optimisták szerintük  már 2025 előtt elérik a 2019-es szintet, sőt az évtized végéig a 90 millió beutazót jelentő “álomhatárt”.

A teljes cikk ITT található.

 

(forrás: Privatbankar.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk