hirdetés
hirdetés

Csalódottak az osztrák turisztikai vállalkozások

A szövetségi kormány március elsején bejelentett döntése jelentősen elmaradt a turizmus területén dolgozó vállalkozások reményeitől, várakozásitól - számol be a GD Consulting.

hirdetés

„Ez egy hatalmas gyomros” a vendéglátásnak, „vízcsepp a forró kőre” – jellemezte a részleges és időben kitolt, március 27-ei vendégterasz megnyitásnak lehetőségét tartalmazó kormányzati döntésről keserű véleményüket az osztrák gazdasági kamara (WKO) vendéglátó tagozatának elnöke, Mario Pulker. A teljes újrainduláshoz semmiféle konkrét dátumot nem kaptunk, így nem lehet a munkatársakat megtartani, „vakrepülés az egész” – folytatta elkeseredett helyzetjelentését.

 

Harald Mahrer, a WKO elnöke szintén elégedetlen, ugyanakkor próbál optimizmust hozni a  turisztikai ágazatban dolgozók számára. „A lábunkat már betettük az ajtóba, áprilistól pedig kitárjuk” – bízik a húsvét utáni teljes nyitás lehetőségében. Teszteléssel és a tavaly nyáron már jól vizsgázott higiéniai koncepcióval lehetőség lett volna a mielőbbi nyitásra, így a szállodai szektorban is nagy az elkeseredés, egyre reménytelenebb a munkaerő megtartása, motiválása – nyilatkozta Susanne Kraus-Winkler a WKO szálloda tagozatának elnöke.

Markus Gratzer az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) főtitkára pedig egyenesen az érintettek arculcsapásának nevezte a kormány döntését a részleges nyitással kapcsolatban. Ha a fodrászok nyitva lehetnek, akkor a szállodákat is meg kell nyitni, mégpedig mindenütt Ausztriában – foglalta össze a szövetség álláspontját. Egyben felszólították a szövetségi kormány, hogy márciusban is biztosítsák az elmaradt forgalom megtérítését, mert a járvány után az „egészséges embereknek egészséges gazdaságra” van szükségük.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk