hirdetés
hirdetés

Dübörög a riói karnevál

A világjárvány okozta leállást követően ismét teljes pompájában zajlik a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál. A február 22-ig tartó rendezvényekre mintegy 46 millió látogatót várnak

hirdetés

Rio de Janeiro mellett Salvador és Recife városokban is tartanak szabadtéri partikat, valamint újabban Sao Paolo is nagy attrakciónak számít. Újra előkerülnek a csillogó-villogó jelmezek, hajnalig szól a szamba, és harsányan mulatozó emberek tömege hömpölyög az utcákon, adja hírül az euronews.com portál.

Forrás: pinterest
Forrás: pinterest
 

Csak Rióban több mint 600 utcai felvonulást engedélyeztek, a legnagyobb fieszták milliókat vonzanak. Az egyik legnépszerűbb rendezvényen Beatles-dalokat játszanak majd karneváli ritmusban. A leginkább várt látványosság a riói szambaiskolák felvonulása.

Jorge Perlingeiro, a riói szambaiskolák egyesületének elnöke elmondta: ami szép, az sok pénzbe került, ez a magyarázata annak, hogy rengeteget költenek a kosztümökre és a parádékon felvonultatott hatalmas színes ballonfigurákra. Hozzátette, hogy idén rekordokat fognak dönteni a riói Sambódromo karneválstadionban, ahol a karnevál ideje alatt minden nap 18 ezer felvonulót csodálhat meg mintegy 100 ezer látogató és szervező.

A riói idegenforgalmi ügynökség becslései szerint nagyjából egymillió dollár bevételre számítanak a bárokban, éttermekben és szállodákban. A brazil szállodaszövetség adatai szerint a riói hotelek 85 százalékos telítettségűek pillanatnyilag, de az utolsó pillanatban érkező foglalásoknak köszönhetően ez akár a teljes kihasználtságot is megközelítheti majd.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk