hirdetés
hirdetés

Egyre jobban érdekli Budapest a briteket

A régióban magasan Budapest iránt a legnagyobb a britek érdeklődése – olvasható a Bolsover Cruise Club hajótársaság felmérésében. 

hirdetés

A Bolsover Cruise Club hajótársaság felmérést készített arról, mely desztinációk iránt nőtt a legnagyobb arányban a britek érdeklődése, melyhez a Google keresőmotorjának 2013 és 2017 közötti adatait használták fel.

A britek kedvenc nyaralóhelye továbbra is a katalán főváros, Barcelona. A Google adatai szerint a vizsgált időszakban, 231%-kal nőtt az érdeklődők száma a spanyol város iránt.

A listában őt Bali szigete követi, mely iránt 179%-os növekedés volt tapasztalható. A harmadik helyen Cape Verde végzett 144%-os keresési növekedéssel, őt szorosan követi 140%-kal Budapest.

A britek növekvő érdeklődése a főváros iránt már a vendégéjszakák számában is megmutatkozott.

A KSH adatai alapján 2016-ban összesen majdnem 972 ezerszer (971 797) éjszakáztak itt az Egyesült Királyságból.

Ez a szám idén májusig nézve már több mint 374 ezernél tart, ami 9,3 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor (a januártól májusig terjedő időszakot nézve). A britek elég nagyvonalúak ha itt járnak, tavaly 66 milliárd forintot költöttek el nálunk.

A lista ötödik helyén a görög Szantorini végzett, összesen 2%-kal lemaradva Budapesttől.

A keleti-európai régiót vizsgálva, Budapest után Dubrovnik a legkeresettebb, de nagy az érdeklődés az izlandi főváros, Reykjavík iránt is.

A lista másik végét nézve, a britek érdeklődése Amszterdam iránt csökkent a legjobban 2013 és 2017 között.

(forrás: Travel Daily News, 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk