hirdetés
hirdetés

Erre 50 éve nem volt példa: nincs korcsolyázás Ottawa csatornáján

Egyre valószínűbb, hogy több mint 50 év után idén először nem nyitják meg a világhírű ottawai Rideau-csatornát a korcsolyázók számára, közölte a kanadai CTV News.

 

hirdetés

Az illetékesek még nem tettek le véglegesen a szezonról, de azt tették közzé, hogy „a tartósan átlagon felüli szezonális hőmérséklet és a jelenlegi jégviszonyok megakadályozzák”, hogy ezen a héten megnyissák a közel nyolc kilométer hosszú természetes jégpályát. A hét végén ugyan újraértékelik a helyzetet, azonban kevés az esély a nyitásra, mert továbbra is téli rekordmeleg várható. 

Depositphotos
Depositphotos
 

A CTV News tudósítása szerint a csatorna legalább tíz egymást követő napon keresztül mínusz 10 fok alatti hőmérsékletet igényel, hogy a jég elég vastag legyen a korcsolyázáshoz. A leghosszabb sorozatok azonban idén – kétszer – csak négynaposak voltak. Az előrejelzések szerint a következő napokban 70 százalék az esélye záporok kialakulásának, ami nyilvánvalóan meghiúsítja korcsolyázható jégfelület kialakítását.

Az idei ugyan szélsőséges eset, de része egy jól érzékelhető tendenciának. A korcsolya-szezon a Rideau-csatornán az elmúlt 26 évben mindössze hatszor kezdődött meg január 1-je előtt, míg az azt megelőző 26 évben 19-szer.

Steve Ball, az Ottawa-Gatineau Szállodaszövetség elnöke, aki – elmondása szerint – tavaly 40 alkalommal korcsolyázott a csatornán, közölte, az, hogy a csatorna folyamatosan le van zárva, negatívan befolyásolja a városba érkező turisták számát, mert ilyenkor egyértelműen a csatornán való korcsolyázás a fő attrakció.

A csatornán ez lenne az 53. szezon, amióta 1970-ben először megnyitották. Korábban soha nem fordult elő, hogy egész télen ne legyen korcsolyázásra alkalmas természetes jég.

 

(forrás: CTV News /Euronews.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk