hirdetés
hirdetés

Heringfesztivál Hollandiában

Mert kezdetét vette a heringszezon a hollandoknál.

hirdetés

A holland specialitásnak számító heringet sokáig túlhalászták, az állomány azonban a kvótáknak köszönnhetően újra növekszik.Hágában minden évben a Zászlók Napja nevű ünnepséggel indul a szezon, ahol többek között elárverezik az első hordó heringet, számol be az eseményről az euronews.com tudósítása.

depositphotos
depositphotos
 

"Nagyon élvezzük a fesztivált. Németországból érkeztünk és itt hallottunk erről a rendezvényről, szóval úgy gondoltuk, meglátogatjuk. Élvezzük, hogy süt a nap, hogy maszk nélkül lehetünk az utcán és heringet ehetünk”, mondja egy német turista.

“Ez egy szép nap és az emberek boldogok. Friss heringet adunk nekik, hogy megkóstolják. Az a vicces, hogy sokan a vendégeink közül korábban még soha nem próbálták ki a heringet, de szeretik és ettől nekünk is szép lesz a napunk.", teszi hozzá egy halárus.

A fesztiválon sok turista próbálja ki a heringevést holland módra, azaz megfogják az egész halat a farkánál, és lecsúsztatják a torkukon.

Az évente megrendezett ünnepség több mint 200 ezer látogatót vonz, akik mind azért jönnek, hogy megünnepeljék az új hering érkezését.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk