hirdetés
hirdetés

Hétfőtől teljes lockdown Ausztriában

Hétfőtől az egész országra kiterjedő lezárás lép életbe Ausztriában, jelentette be Alexander Schallenberg pénteken.

hirdetés

Az osztrák kancellár azt is közölte, hogy a lezárás a tervek szerint tíz, maximum húsz napig tart majd. A szigorítás mindenkire, oltottakra és oltatlanokra egyaránt vonatkozik, azonban az oltatlanokra ezt követően is érvényes marad, olvasható a 24.hu hírében a Skynews tudósítása alapján.

Fotó: AdobeStock
Fotó: AdobeStock
 

Kurier cikke szerint az iskolákban továbbra is jelenléti oktatás zajlik majd, de minden intézményben kötelező lesz a maszkviselés. A bejelentés szerint a munkavállalóknak erősen ajánlott az otthoni munkavégzés.

Schallenberg továbbá arról is szólt, hogy február 1-jétől kötelezővé teszik az oltást az országban. „Nem akarunk ötödik hullámot”, fogalmazott ezzel kapcsolatban Schallennberg. Jelenleg az osztrák lakosságának körülbelül 66 százaléka van beoltva.

A jelenlegi szabályok szerint az oltatlanok csak kivételes esetekben, például munka vagy bevásárlás miatt hagyhatják el az otthonaikat. Ezek a szabályok hétfőtől a teljes lakosságra érvényesek lesznek.

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter ezt követően arról beszélt, hogy a lezárás az egyetlen hatásos módja a negyedik hullám megfékezésének.

(forrás: Skynews / Kurier / 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk