hirdetés
hirdetés

Hóhiány nehezíti a szapporói hófesztivál szervezőinek dolgát

Példátlan hóhiány nehezíti idén a világhírű szapporói hófesztivál szervezőinek dolgát Japánban.

hirdetés

 Idén rekordszámú teherautóval kénytelenek havat hozni a fesztiválra a várost övező térségekből, akár 30 kilométeres távolságból is - közölték pénteken a szervezők.

Onoue Fumija, a szapporói idegenforgalmi hivatal illetékese szerint "keményen dolgoznak azon", hogy megfelelő havat találjanak. Mint mondta, "soha nem látott" hiány van hóból.

Szapporóban, az északi Hokkaido-sziget fővárosában a tél kezdete óta fele annyi hó esett, mint amennyi szokott és még az is elolvadt december közepének és végének szokatlanul enyhe időjárása miatt. A jövő hétre is csak egyetlen napra jósolnak hóesést.

Onoue szerint nem könnyű megfelelő havat találni, mert csak a szennyeződéstől, kövektől és a hó- és jégolvasztószerektől mentes hó alkalmas hószobrászatra.

A január 31-én kezdődő és február 11-ig tartó szapporói hófesztivál fénypontja a mintegy 200 hó- és jégszobrot felvonultató szoborkiállítás.

A rendezvény a térség egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója, tavaly 2,7 millió látogatót vonzott.

(forrás: Magyar Nemzet/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk