Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, valamint a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása 2025. május 31.-én, szombaton 15 órától gyönyörű környezetben várja a borvidék legjellemzőbb szőlőfajtája, a Kéknyelű szerelmeseit, rajongóit.

A Kéknyelű a több ezeréves szőlőkultúrával rendelkező Badacsonyi borvidék legismertebb tájfajtája, amely megidézi a történelmet, a borvidék örökségét és a hagyományokat. A Badacsony-hegyen, a Kutató Állomás teraszán számos kéknyelűt termelő badacsonyi borászat részvételével az év legnagyobb kéknyelű kóstolóját tartják immáron harmadik alkalommal.


Fotó: Badacsony Szőlőhegyért Egyesüle

A három évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal megrendezett esemény pazar kulturális programokkal, mesterkurzussal, fantasztikus gasztronómiai fogásokkal, színvonalas zenével várja a bort és kultúrát  kedvelő vendégeket.

Különleges mesterkurzussal indul az esemény szombat délelőtt: eldugott ösvényeken, vízmosások mellett fog vinni az út a hegyre a kéknyelű ültetvényekhez, ahol a gazda egy-egy pohár kéknyelűvel várja a vendégeket és mesél a szőlőről, a borról és természetesen Badacsonyról.

Aztán indulás tovább a következő szőlőbe, hogy még időben visszaérjenek a rendezvény kezdetére.

E neves esemény legfőbb üzenete, hogy exkluzív, gyönyörű környezetben lehetőséget nyújtson egyrészt a termelőknek, hogy bemutathassák a boraikat, másrészt, hogy a fogyasztóknak lehetőséget adjon megismerni a kéknyelű fajtát, és természetesen ennek porzófajtáit, a budai zöldet és a rózsakőt.


Fotó: Badacsony Szőlőhegyért Egyesüle

Mindezt festői környezetben, remek hangulatban, a borászok ajánlásával. Akárcsak a Badacsony-hegy, ez a rendezvény is arról szól, hogy adjuk át magunkat a pillanatnak, annak a pillanatnak, amelyet a Badacsonyi borvidék, a bor és borásza, valamint a borász és a vendége között kialakult különleges kapcsolat tesz felejthetetlenné.

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit, akik szeretnék megismerni a Badacsonyi borvidéket és részt kívánnak venni az év egyik legnagyobb borászati rendezvényén, a Kéknyelű Virágzás ünnepén, hogy egy felejthetetlen élményben legyen részük.


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.