Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

A Badacsony Szőlőhegyért Egyesület, valamint a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet Badacsonyi Kutató Állomása 2025. május 31.-én, szombaton 15 órától gyönyörű környezetben várja a borvidék legjellemzőbb szőlőfajtája, a Kéknyelű szerelmeseit, rajongóit.

A Kéknyelű a több ezeréves szőlőkultúrával rendelkező Badacsonyi borvidék legismertebb tájfajtája, amely megidézi a történelmet, a borvidék örökségét és a hagyományokat. A Badacsony-hegyen, a Kutató Állomás teraszán számos kéknyelűt termelő badacsonyi borászat részvételével az év legnagyobb kéknyelű kóstolóját tartják immáron harmadik alkalommal.


Fotó: Badacsony Szőlőhegyért Egyesüle

A három évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal megrendezett esemény pazar kulturális programokkal, mesterkurzussal, fantasztikus gasztronómiai fogásokkal, színvonalas zenével várja a bort és kultúrát  kedvelő vendégeket.

Különleges mesterkurzussal indul az esemény szombat délelőtt: eldugott ösvényeken, vízmosások mellett fog vinni az út a hegyre a kéknyelű ültetvényekhez, ahol a gazda egy-egy pohár kéknyelűvel várja a vendégeket és mesél a szőlőről, a borról és természetesen Badacsonyról.

Aztán indulás tovább a következő szőlőbe, hogy még időben visszaérjenek a rendezvény kezdetére.

E neves esemény legfőbb üzenete, hogy exkluzív, gyönyörű környezetben lehetőséget nyújtson egyrészt a termelőknek, hogy bemutathassák a boraikat, másrészt, hogy a fogyasztóknak lehetőséget adjon megismerni a kéknyelű fajtát, és természetesen ennek porzófajtáit, a budai zöldet és a rózsakőt.


Fotó: Badacsony Szőlőhegyért Egyesüle

Mindezt festői környezetben, remek hangulatban, a borászok ajánlásával. Akárcsak a Badacsony-hegy, ez a rendezvény is arról szól, hogy adjuk át magunkat a pillanatnak, annak a pillanatnak, amelyet a Badacsonyi borvidék, a bor és borásza, valamint a borász és a vendége között kialakult különleges kapcsolat tesz felejthetetlenné.

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit, akik szeretnék megismerni a Badacsonyi borvidéket és részt kívánnak venni az év egyik legnagyobb borászati rendezvényén, a Kéknyelű Virágzás ünnepén, hogy egy felejthetetlen élményben legyen részük.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.