hirdetés
hirdetés

Írmagja se maradjon?

A múlt kedden leomlott genovai autópályahíd  maradványait gyorsan le kell bontani a további balesetek elkerülése érdekében - tanácsolták szakértők.

hirdetés

Az olasz pénzügyőrség a leomlott hidat üzemeltető sztrádatársaság székházában tartott ellenőrzésen lefoglalta a Morandi hídra vonatkozó összes dokumentációt. Az olasz korrupcióellenes hatóság (Anac) szintén a hídra vonatkozó dokumentumok, szerződések, tervek, pénzügyi kimutatások lefoglalását rendelte el.

A Morandi híd üzemeltetéséért felelős sztrádatársaságnak néhány nap áll rendelkezésére, hogy választ adjon a szakértői véleményezésre. Korábban az Autostrade per l'Italia a híd lebontására kötelezte el magát azt ígérve, hogy nyolc hónap alatt egy acélhíddal helyettesíti a Morandit. 

A hatóságok lefoglalták a hídomlás területét, a kotrógépek egyelőre leálltak a munka folytatásához szükséges ügyészségi engedélyre várva. Az egyik legsürgősebb beavatkozásnak a híd leomlott betontömbjeinek az eltávolítását tartják a szerkezet alatti patakmederből még az őszi esőzések előtt. 

Giovanni Toti az északkelet-olaszországi Liguria tartományi elnöke kifejtette, a hidat le kell bontani. A jobbközép Hajrá Olaszország  (FI) politikusa elvetette az olaszországi autósztrádák államosításának esetleges terveit. Ezt a hídomlás után Giuseppe Conte miniszterelnök, valamint az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt több politikusa is felvetette.  

A Morandi autópálya-völgyhíd augusztus 14-én délben omlott le, több mint harminc gépjármű hullott a 45 méteres mélységbe. Összesen 43 ember halt meg. A híd a 600 ezres lélekszámú, a tenger és a hegy között elterülő észak-olaszországi kikötőváros keleti és nyugati részét kötötte össze.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai