hirdetés
hirdetés

Itt a világ legjobb életminőségű városa

Ismét az osztrák fővárost tartják a világ legjobb életminőségű városának, derül ki az Economist magazin által publikált elemzésből. Bécset Koppenhága, majd az ausztráliai Melbourne és Sydney követik a sorban, áll a GD Consulting egyik hírében.

hirdetés

Az Economist Intelligence Unit elemzésének fókuszában évről-évre az egészségügyi ellátás, az oktatás, a közbiztonság helyzete, valamint az infrastruktúra fejlettsége és a környezeti szempontok állnak. Az elmúlt öt évben immmár negyedik alakommal vezeti Bécs e kimutatást.

 

MERCER elemző cég listáján, - ahol a nemzetközi cégek vezetőit kérdezik a városi életminőségről, ott - Bécs már 14 éve folyamatosan az első helyen áll, mint a glóbuszon a legjobb életkörülményeket nyújtani képes város. Az osztrák lapok az elemzés kapcsán kiemelik: sok nyugat-európai városban az elszaporodó erőszakos cselekmények és a jelentős számú tüntetések miatt komoly átrendeződések figyelhetőek meg. Párizs például az utóbbi időben „állandósult” sztrájkjai miatt a tavalyi 19. helyről idén a 24. helyezésre esett vissza. Budapest, - a tavalyi évhez hasonlóan - az élbolyt követően az erős középmezőnyben foglal helyet.

A 100 pontos rangsorolásban a 80-90 pont közötti városok közé került, ezzel megelőzve a térség olyan városait mint Prága, Varsó, vagy a földrajzilag Bécs és Budapest között elterülő Pozsony. Bécs a maximálisan elérhető 100 pontból 99 pontot szerzett meg.

(forrás: GD Consulting / Bécs)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk