hirdetés
hirdetés

Izraeli turista mostanában nem utazik Törökországba

Mert Izrael szigorúan óva int a törökországi utazásoktól.

hirdetés

Óva intett a törökországi utazásoktól Jaír Lapid izraeli külügyminiszter, és hétfőn felszólította az izraelieket, hogy ne utazzanak Isztambulba, és ha már ott vannak, a lehető leghamarabb térjenek vissza, jelentette a Kan közszolgálati rádió hétfőn.

A külügyminiszter azokra az iráni próbálkozásokra utalt, amelyekkel Iránból károkat próbálnának okozni a Törökországban lévő izraelieknek.  "Szándékosan izraeli állampolgárokat keresnek, hogy elrabolják vagy meggyilkolják őket" - vélekedett Lapid.

 

A külügyminiszter kijelentései azon vasárnapi jelentés kapcsán hangzottak el, miszerint Törökország a közelmúltban leleplezett egy iráni osztagot, amely izraeli célpontok elleni terrortámadásokat tervezett az országban. A jelentés szerint izraeli biztonsági tisztviselők tájékoztatták török kollégáikat arról, hogy török földön izraeliek ellen támadást akartak végrehajtani, és segítségüket kérték a támadások meghiúsításához.  

Jeruzsálem május végén már hivatalosan azt ajánlotta Izrael polgárainak, hogy csakis nélkülözhetetlen esetekben utazzanak Törökországba, és a mégis oda tartóknak szigorú óvintézkedéseket kell tenniük: kerülniük kell az érintkezést külföldiekkel, és óvakodniuk kell az ismeretlenektől érkező ajánlatoktól és megkeresésektől.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk