hirdetés
hirdetés

Járvány előtti szinten az osztrákok utazási kedve

Tízből kilenc osztrák idén több utazást is tervez, de jobban odafigyelnek az árakra – derül ki a Reufa utazási iroda szokásos év elejei utazási barométer felméréséből - írja a GD Consulting.

hirdetés

Az 1500-as mintán végzett reprezentatív kutatás szerint töretlen az osztrákok utazási kedve, ám a magas infláció miatti drágulás némileg változtat az idei utazási terveken. Az utazásokra és a nyaralásra szánt büdzsére idén fejenként átlagosan 1700 eurót szánnak Ausztriában, amely 150 euróval több, mint a tavalyi hasonló kutatásnál mért érték. Ennek jórészt a drágulás az oka, értelmezte az adatokat Helga Freund, a Ruefa ügyvető igazgatója, aki szerint utazási irodáiknál átlagban 8 százalékkal drágulnak az utazási csomagok. Időben történő előfoglalással azonban akár 40 százalékos kedvezményt is el lehet érni – érvelt az irodák és a korai döntés mellett Helga Freund.

Depositphotos
Depositphotos

A felmérés szerint a válaszadók 61 százaléka „jelentős mértékben” érzi az árak változását, csak 24 százalékuk mondta azt, hogy „egyáltalán nem érzi” a drágulást, illetve az nincs kihatással idei utazási döntéseire. A spórolásnak különböző technikáival kísérleteznek idén az osztrákok: 16 százalékuk a főszezonon kívül tervezi a nyaralását, míg 14 százalékuk kedvezőbb árú szálláshely kiválasztásával gondolja csökkenteni kiadásait. A megkérdezettek további 14 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább helyben fogja majd vissza a költekezést, ám a szálláson nem spórol, míg 13 százalékra tehető azok aránya, akik inkább kevesebbszer utaznak, így csökkentve éves szinten az utazási kiadásokat. A válaszadók 12 százaléka választja az a spórolási taktikát, hogy eleve olyan desztinációt választ, amely jó ár-érték aránnyal bír a turisztikai szolgáltatások terén. A válaszadók 10 százaléka a last minute ajánlatokban reménykedik, a fennmaradó rész pedig vegyes technikákat alkalmaz.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk