hirdetés
hirdetés

Jól indult a téli szezon Ausztriában

Örömteli eredményekkel kezdődik a téli és a síszezon Ausztriában, hazánkból 300 000 vendéget várnak az osztrák sípályákra ezen a télen.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Statistik Austria adatai szerint 2022 novemberében és decemberében közel 80 000 magyarországi vendég 247 300 vendégéjszakát generált, ami mindössze 8%-kal marad el a járvány előtti 2019-es rekordévtől.
A sípályák mellett különösen Bécs, Graz, Salzburg és Linz karácsonyi vásárai ösztönözték a látogatókat arra, hogy az elmúlt év két utolsó hónapjában rövid utazást tegyenek Ausztriába. Bár a hó viszonylag későn érkezett, a jelenlegi nagyon jó hóviszonyok azt jelentik, hogy húsvét utánig minden régióban nagyszerű síszezon várható. A magyar vendégek körében továbbra is Stájerország a legnépszerűbb tartomány, ezt követi Karintia és Salzburg tartomány - tájékoztatta lapunkat az Österreich Werbung.

Oskar Hinteregger, az Österreich Werbung budapesti vezetője így értékeli az eredményt. „Nagyon örülünk, hogy Magyarország 2022-ben is az első 10 piac között szerepel. Tavaly októberi, Magyarországra is kiterjedő, téli potenciált vizsgáló felmérésünk már megerősítette a nagy várakozást és a felhalmozódott keresletet a (korlátozások nélküli) téli sportos üdülések, városlátogatások és wellness-hétvégék iránt. Az elmúlt két hónap eredményei ezt egyértelműen alátámasztják. A múlt héten egyes régókban közel egy méternyi friss hó hullott, és az Alpok főgerincén az előrejelzések szerint ezen a héten további erős havazás várható. Annak is örülünk, hogy a magyar utazásszervezők és utazási irodák is nagyon jó keresletről számolnak be, még akkor is, ha – a többi küldőországhoz hasonlóan – a vendégek csak kevéssel indulás előtt foglalnak. Mivel a síközpontok már most 90%-os előfoglalásról számolnak be februárra, mindenkinek azt javasoljuk, hogy foglaljon időben.”2022-es nyári szezon: 77,9 millió vendégéjszakával éppen a járvány előtti szint alatt (-1,4%)

A 2022-es nyári szezonban (májustól októberig) összesen 77,9 millió vendégéjszakát és 24 millió érkezést regisztráltak. Ez a 2019-es időszakhoz képest -1,4%-kal kevesebb vendégéjszakát és -6,2%-kal kevesebb érkezést jelent – a mínuszt az ázsiai vendégek hiánya okozta (-3,8% vendégéjszaka és -10,3% érkezés). Ugyanakkor a belföldi vendégek több vendégéjszakát generáltak, mint 2019-ben (+4,4% vendégéjszaka és +2,1% érkezés).

Magyarországról 2022 nyarán valamivel több mint 800 000 vendégéjszakát regisztrálhattak 255 000 vendéggel. Ez 50%-kal haladja meg a 2021-es eredményt, és csak 8%-kal marad el a 2019-es csúcsértéktől.

A 15 legjelentősebb küldőország között voltak olyanok is, amelyek a 2022-es nyári szezonban (május–október) 2019-hez képest növekedést értek el a vendégéjszakák számában. Ezek Izrael (+20,6%), Lengyelország (+18,2%), Csehország (+7,3%), Hollandia (+7,1%), Németország (+5,6%), Románia (+4,9%) és Belgium (+1,4%).

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk