hirdetés
hirdetés

Közel 80 százalékkal több utasa volt idén az ETI-nek

Az Egyiptom-specialista utazásszervező kedden mutatta be partnereinek 2019-es árualapját és katalógusát a Westend City Hiltonban.

hirdetés

"Talán az egész szakma, de mi biztosan elmondhatjuk magunkról, hogy jó évet zárunk, elégedettek lehetünk. 165 járatunk indult el az idén - szerencsére kevés késéssel - és még hátra van 12 az év végéig. Klasszikus tour operátorként léptünk piacra és hangsúlyozzuk, hogy a jövőben is ezt a stratégiát folytatjuk, nem tervezzük irodahálózat kiépítését, utazási irodákból álló viszonteladói partnerhálózatunkra építünk" - emelte ki Kerekes Gábor irodavezető, megköszönve az utazási irodás partnereik munkáját, amelyek a magyarországi forgalom 97%-át adják. 378 iroda foglalt náluk idén, ebből 90 új, és a top 100 viszonteladó bonyolította a forgalom 80 százalékát.

A szakember azt is elmondta, hogy 2016-ban anélkül, hogy különösebb erőfeszítést tettek volna érte, cégük vezető pozíciót szerzett az egyiptomi charteres utak piacán, amely azóta is tart. Idén is Hurghadára közlekedett a legtöbb járatuk, Sharm el Sheik pedig korábban indult mint tavaly. Az ebben az évben útjára indított Marsa Alam járatukra különösen büszkék, hiszen ezt az úti célt hazánkban ők programozták elsőként közvetlen járattal, technikai leszállás nélkül.

2018-ban tavalyhoz képest 79%-kal nőtt az utasaik száma, a bevétel pedig 82%-kal volt magasabb, mint egy évvel ezelőtt. Ez az arány annak is köszönhető, hogy kevesebb volt a last minute eladás, jobban mentek viszont az előfoglalási akciók. Viszonteladóinak 1,5 millió eurót meghaladó összeget fizet ki idén az ETI.

2019-ben több úti célban is lesz kapacitásbővülés. Hurghadára télen két, júniustól pedig egy harmadik járat is közlekedik. A téli járatok már nagyon jó töltéssel rendelkeznek. Sharm el Sheik júniustól plusz egy járatot kap a nagy keresletre való tekintettel, Marsa Alamba pedig a járat az ideinél korábban, június elejétől indul. Debrecenből jövőre kisebb géppel közlekednek majd, de dobbantás nélkül. Fontos információ, hogy a szomszédos országokból utazóknak foglalhatók bécsi, pozsonyi, grazi, kolozsvári, stb. indulások is.

Jenei Péter partnerkapcsolati vezető beszélt arról, hogy az ETI egy 20 éve működő német cég leányvállalata hazánkban és az anyacég kizárólagos képviselője az egyiptomi Red Sea hoteleknek hazánkban, Ausztriában és Németországban. Ez többek között olyan előnyökkel jár az irodák számára, hogy azonnali visszaigazolással tudnak foglalni. A növekvő nemzetközi kereslet miatt az ETI-nek emellett több száz szobányi garanciális kontingense van Egyiptomban a non-Red Sea hotelekben is mint a Pick Albatros és a Steigenberger. A társaságnak saját földi kiszolgáló (C.E.T.) és nílusi hajóutas (Grand Cruises) cége is működik az észak-afrikai országban.

Patruna Róbert marketingvezető többek között arról is beszámolt, hogy bővül a kínálat a Red Sea szegmensben: májusban átadják Hurghadán a Grand Palace Hotelt és a Grand Marina Hotelt és Sahl Hasheesh üdülőkörzetben az utolsó simításokat végzik két szállodán, amelyek egy 7, egyenként több száz szobás hotelből álló óriási szállodakomplexum részei lesznek.

A prezentációt követően húsz viszonteladónak ajándékozott oklevelet az ETI az idei teljesítménye alapján.

Az egy stand up-os humorával vetekedő bűvész, Csirmaz András műsora különösen emlékezetessé tette az estét.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk