hirdetés
hirdetés

Májustól utazhatnak Ciprusra a britek

Ciprus korlátozás nélkül engedi be az országba a Covid-19 ellen beoltott brit turistákat május 1-jétől – közölte a mediterrán szigetország turisztikai miniszterhelyettese.

hirdetés

A brit látogatók jelentik a legnagyobb piacot ország turisztikai ipara számára, amely a koronavírus-járvány során nagy veszteséget szenvedett el. A ciprusi gazdaság mintegy 13%-át kitevő ágazat bevételei 2020-ban átlagosan 85% -ot zuhantak - írja a blikk.hu.

„Tájékoztattuk a brit kormányt, hogy május 1-jétől megkönnyítjük a beoltott brit állampolgárok érkezését, hogy negatív teszt vagy karantén nélkül látogathassanak el Ciprusra” – mondta csütörtökön Savvas Perdios turisztikai miniszterhelyettes.

A turistákat az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott oltásokkal kell beoltani – mondta. A vakcina második dózisát legkésőbb hét nappal az utazás előtt kell beadni. A hatóságok továbbra is fenntartják a jogot arra, hogy véletlenszerű teszteket végezzenek el az érkezőkön – tette hozzá Perdios.

Ciprus nemcsak a briteknek adott zöld utat. Izraellel olyan megállapodást kötött, amely szerint április 1-jétől az EMA által jóváhagyott vakcinákkal beoltott izraelieknek nem lesz szükségük PCR-teszt elvégzésére, és érkezésükkor nem helyezik őket karanténba – írja a The Guardian.

Észtország és Lengyelország is bejelentette már, hogy ha feloldották országaikban a jelenleg érvényben lévő beutazási korlátozásokat, tárt karokkal várják a beoltott britek tömegeit.

Boris Johnson ütemterve szerint a nemzetközi utazások legkorábban május 17-től lehetségesek országai állampolgárai számára. Mindemellett a brit kormány azt is leszögezi, hogy semmi garancia nincs arra, hogy idén nyáron lebonyolíthassa a brit lakosság a külföldi nyaralásait, a korlátozásokon való könnyítés ugyanis a pandémiás helyzet függvénye lesz.

Forrás: Blikk / Turizmus Online

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai