hirdetés
hirdetés

Martin Schultz: Tunézia biztonságos a turistáknak

Az Európai Parlament elnöke, Martin Schulz sürgette a külföldi turistákat, hogy térjenek vissza Tunéziába, mivel meglátása szerint az ország már biztonságos a nyaralók számára.

hirdetés

Schultz szerint a nemzetközi hatóságoknak minél előbb ellenőrizniük kellene a biztonsági helyzetet Tunéziában, amely szerinte rengeteget javult a tavaly júniusi, 38 áldozattal járó szúszai mészárlás óta.

Schultz -aki meglátogatta azt a hotelt, ahol 38 ember lett áldozata a terroristának - a helyi rádiónak adott interjúban elmondta, hogy Tunézia minden előzetes intézkedést megtett annak érdekében, hogy a nyaralók biztonságát garantálják.

A brit külügyminisztérium még mindig nem tanácsolja állampolgárainak, hogy Tunéziába utazzanak, és azt javasolja, hogy maradjanak felfüggesztve a tour operatorok programjai is. A brit külügyminisztérium ugyanakkor a tunéziai hatóságokkal együtt vizsgálják a tavaly júniusi támadást és a fenyegetéseket a tunéziai terrorcsoportokkal szemben. A brit külügyminisztérium megítélése szerint az eddigi intézkedések még mindig nem nyújtanak megfelelő védelmet a brit turistáknak. 

A biztonsági intézkedések közé tartozik, hogy Tunézia 200 kilométer hosszú kerítést épített Líbiával közös határán. A terrortámadások óta a tunéziai kormány egyeztetett a nemzetközi szakértőkkel, beleértve az Egyesült Királyságot és Németországot. Hachani bejelentette, hogy európai és amerikai katonai kiképzők fogják fejleszteni a tunéziai csapatok ellenőrzési készségeit.

Nagy-Britanniával ellentétben ugyanakkor Francia-, Német- és Olaszország kormánya nem tiltja polgárainak, hogy Tunéziába utazzanak. A január végén bevezetett éjszakai kijárási tilalmat február 4-én megszüntették, ugyanakkor a tavaly kihirdetett szükségállapot továbbra is érvényben van. Ezt a rendelkezést várhatóan február 21-én feloldják, utána pozitív irányba változtathat jelenlegi álláspontján a brit külügyminisztérium is.  

Schultz az összefogásban bízik, véleménye szerint a világnak a nemzetközi hatóságoknak meg kell mutatniuk, hogy a terrorizmust nem fogják hagyni nyerni.

(forrás: travelmole)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk