hirdetés
hirdetés

Megosztottak az osztrák szállodások az enyhítéssel kapcsolatban

Ausztriában február 19-től ismét lehetővé válik, hogy az oltási, vagy gyógyultsági igazolás helyett negatív PCR teszttel is igénybe lehessen venni a turisztikai szolgáltatásokat. 

hirdetés

A jelzett dátumot követően elviekben már egy - 48 óránál nem régebbi negatív - PCR-teszt is szabad belépőt biztosít a szálláshelyekre és éttermekbe. A szabályozás gyakorlatba való átültetése kapcsán azonban megosztottak a szállodások. Az osztrák szállodaszövetség (ÖHV) tagsága körében elvégzett felmérés szerint a szállodák több mint harmada (37 százaléka) továbbra is fent kívánja tartani a szigorúbb 2G-szabályt (belépés: csak gyógyultak, vagy oltottak részére). Érvelésük szerint a lazítás felesleges, mert a külföldről érkezők, amúgy is csak a 2G-szabály mentén léphetnek az országba, ráadásul macerás lenne a tesztek érvényességi idejének nyilvántartása és ellenőrzése a recepción - írja a GD Consulting.

 

Az ÖHV felmérése ezzel összefüggésben rámutat egy „kelet-nyugat törésvonalra”, ugyanis míg a hosszabb tartózkodási időre berendezkedett nyugat-ausztriai síhotelek szigorúbb kurzust követelnek, addig a kelet-ausztriai szállodák megengedőbbek lennének. Ez utóbbi azzal magyarázható, hogy e területen gyakoribbak a pár napra érkező városlátogató- és wellness vendégek.

Bécs városvezetése e kérdéssel kapcsolatban előre átvágta a gordiuszi csomót, ugyanis Bécsben - a szövetségi rendeletnél szigorúbb szabályozással - február 19-től továbbra is fenntartják a 2G-szabályt a turisztikai és kulturális szolgáltatások esetében. Az osztrák fővárosban így továbbra sem lesz elegendő a teszt, ha étterembe, vagy szállodába szeretnénk menni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk