hirdetés
hirdetés

Megsértődött a velencei polgármester, kitiltottak két turistát a városból

Mert a Canal Grande közepén elektronikus szörfdeszkával szörföztek, veszélyeztetve a közlekedést. 

hirdetés

 Több videó is felkerült a netre arról, hogy szerda reggel Velence legfontosabb csatornáján, a Canal Grandén szörfözik két ember. A város polgármestere, Luigi Brugnaro azzal a felhívással rakta ki a Twitterre az egyik videót arról, hogy „két idióta kigúnyolja a várost”, hogy egy vacsorát ajánlott  annak, aki segít beazonosítani a két szörföst - írta a hvg.hu.

Nem sokkal később meg is találták őket. Fejenként 1500 euró lett a büntetésük, amiért veszélyeztették a közlekedést a csatornában, és kitiltották őket a városból. Még fájóbb lehetett az, hogy a becslések szerint 25 ezer eurót érő elektromos szörfdeszkáikat azzal az indoklással, hogy nincs rajtuk biztosítás, elkobozták tőlük.

A nagy turistaközpontokban egyébként is komoly problémát jelent a túl sok vendég és az, hogy gyakran fogalmuk sincs arról, hogyan kellene viselkedni. Olaszországban például még élénk az emlék, hogy nemrég egy szaúdi férfi a bérelt Maseratijával hajtott le Róma híres Spanyol lépcsőjén.

 

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk