hirdetés
hirdetés

Mire jó egy fenntartható védjegy a turizmusban?

A fenntartható turisztikai védjegyek globális rendszerében segít eligazodni a Dunakavicsok friss adása. 

hirdetés

A népszerű turisztikai podcast 23. epizódjában a fenntartható turisztikai védjegyek dzsungelébe kalauzolják el hallgatóikat az adás műsorvezetői, Kovács Balázs nemzetközi turisztikai szakértő és Nagy-Szász István szállodás szakember. Az adás elején az Osztrák Utazási Irodák Szövetségének (ÖRV) legutóbbi svájci kongresszusáról hallhatunk első kézből élmény- és szakmai beszámolót. Megtudhatjuk, hogy miként lehet a fenntartható turizmus kívánalmainak megfelelően megszervezni egy konferenciát és tanulmányutat. Ennek kapcsán megismerkedhetünk a Swiss Travel Pass integrált jegyrendszer gyakorlatával, amely a svájci közösségi közlekedési szolgáltatások kedveltségének egyik kulcsa. Az ÖRV kongresszuson elhangzott előadások kapcsán megtudhatjuk, hogy hányféle fenntarthatósági védjegy létezik a turizmus terültén, s miként lehet el-, illetve kiigazodni közöttük?

Megoldásként bemutatják a Fenntarthatósági Turizmus Világtanács, a GSTC védjegy minősítési rendszerének célját és működési mechanizmusát.  A minősítési rendszerek kapcsán aktualitásként hallhatunk még a Michelin Guide zöld csillag védjegye mögött meghúzódó szempontokról, illetve megismerkedhetünk a körforgásos vendéglátás terén a jó konyhai gyakorlatok kritériumaival is. Az adásban hallhatunk még a munkaerő-piaci folyamatokat stabilizálni kívánó szerviz robotok térnyeréséről, illetve az okokról, amelyek miatt a Japánban korábban elterjedt szállodai robotok visszaszorulóban vannak. Megismerkedünk a „munkanélkülivé” vált Churi chan szállodai robotasszisztens sajátságos történetével is. Természetesen ebből az adásból sem hiányoznak a színes történekek, hallhatunk még érdekes és friss Guinness rekordokról is a turizmus területéről. 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk