hirdetés
hirdetés

Most már keleti vakcinával oltottan is utazhatunk Máltára

Ehhez az kell, hogy ismétlő, harmadik oltásként egyadagos Janssen vakcinát kapjunk - tájékoztatta szerkesztőségünket a Máltai Turisztikai Hivatal.

hirdetés

Sok magyar utas sajnos kénytelen vol lemondani máltai utazásáról, mert a szigorú beutazási feltételeknek nem tudtak megfelelni. Málta álláspontja továbbra is az, hogy csak a teljesen beoltottakat engedik be karantén nélkül Máltára, feltéve, hogy az oltást az EU által elfogadott vakcinával végezték, és az illető az összes adagot megkapta érkezés előtt legalább 14 nappal és rendelkeznek megfelelő oltási igazolással, a magyarok esetében EU digitális Covid igazolvánnyal. Eszerint - többek között - keleti vakcinákkal beoltva sem lehet a kötelező 14 napos karantén nélkül beutazni Máltára (negatív PCR-teszt eredménnyel sem!).

Fotó: Adobe Stock
Fotó: Adobe Stock

Jó hír azoknak, akik kezdetben keleti vakcinával lettek beoltva, de az augusztustól felvehető 3., ismétlő oltásként egyadagos Janssen vakcinát kapnak, mert ezen oltást követően, ha eltelt a szükséges 14 nap és az EU digitális Covid Igazolványban szerepel a Janssen mint oltóanyag és a beadás dátuma, akkor ők már szabadon, azaz kötelező karantén nélkül utazhatnak Máltára.

FONTOS: a beutazáshoz továbbra is szükséges magunkkal vinni (a személyi okmányon túl):

  • EU digitális Covid Igazolvány (teljes beoltottság minimum 14 napja EMA által elismert oltóanyaggal)
  • Kitöltött “Health Declaration Form" (2. oldal!)
  • Előzetesen, online kitöltött Passenger Locator Form -válaszul, emailben kapott QR kódot (célszerű az egész választ) kinyomtatni és magunkkal vinni
  • Állapotos nőknek és egészségügyi okból kifolyólag nem olthatóknak angol nyelvű orvosi igazolással kell előzetesen kérni a belépési engedélyt emailen - részletek ITT
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk