hirdetés
hirdetés

Napfény, luxus, múlt és jelen - Egyiptomban az ETI-vel

A sivatagi hangulathoz illően kijelenthető, hogy Rejtő Jenő légiósainak erőltetett menete sem tehetett volna meg ekkora utat, mint az Express Travel International tanulmányútjának résztvevői egyiptomi kalandozásuk hete során.

hirdetés

Köszönhetően az ETI professzionális szervezésnek és az Egyiptomi Idegenforgalmi Hivatal támogatásának, természetesen sokkal jobb körülmények között, mint a fent említett légionáriusok.

A csapat az egyiptomi út során – még szeptember végén is az itthoni kánikulát idéző klímában – meglátogatta és belakta az ETI Red Sea Hoteljeit, valamint a cég saját tulajdonú Grand Cruises nevű nílusi hajóflottáját is. Látogatást tettünk Kairóban, ahol sajtóbeszélgetésen fogadott minket dr. Kveck Péter, országunk egyiptomi nagykövete.

Beszélgetés dr. Kveck Péter nagykövettel
Beszélgetés dr. Kveck Péter nagykövettel

Mindezeken túl meglátogattuk a legjelentősebb kulturális és történelmi emlékhelyeket a kairói Egyiptomi Múzeumtól a piramisokig, de bepillantást nyertünk az egyiptomi emberek hétköznapjaiba is.

Ezen kívül természetesen végigkóstoltuk az ország ízeit, illatait, valamint kipróbáltunk olyan programokat, mint a búvárkodás a korallzátonyoknál és a sivatagi kirándulás, amellyel ez a hatalmas ország várja vendégeit.

Egyiptom – bármilyen kedélyborzoló hírek is terjengnek róla manapság – gőzerővel és nagyon komoly biztonsági felkészültséggel működteti turizmusát, amely folyamatosan bővülő kínálattal hívogat bennünket. Részletes beszámolónk hamarosan.

Pálinkó Gábor
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk