hirdetés
hirdetés

Rekordbevételt hozhat a horvát turizmus

Rekordbevételt várnak a tavalyi év után a horvát turisztikai szakemberek, mivel a kedvezőtlen időjárási viszonyok ellenére is jobban teljesített a horvát turizmus 2014 első háromnegyed évben, mint 2013-ban.

hirdetés

A Horvát Nemzeti Bank (HNB) adatai alapján 6,77 milliárd euró idegenforgalmi bevételt könyveltek el, 2,5 százalékkal, 168 millió euróval többet, mint az előző év azonos időszakában.

Darko Lorencin turisztikai miniszter elmondta, az idegenforgalmi bevétel a bruttó hazai termék (GDP) 20,9 százalékát tette ki ebben az időszakban, ami 0,7 százalékponttal több, mint egy évvel korábban.

"Nagyon jó szezont zártunk, a harmadik negyedév bevételei meghaladták a 2008-as rekordot" – hangsúlyozta.

A horvát turizmus összes bevétele 2013-ban már megközelítette a 7,2 milliárd eurót, ami alig marad el a 2008-ban elért 7,5 milliárd eurós rekordtól.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk