hirdetés
hirdetés

Sporttal a turizmusért - Horvátországban

Isztria megye, Poreč város és Funtana község, illetve az őket képviselő idegenforgalmi hivatalok támogatásával rendezik meg a 2019-es Plava Laguna 5150 triatlonversenyt, melynek szervezője a Plava Laguna szállodavállalat és a World Triathlon Corporation. Az 5150 Plava Laguna a hivatalos olimpiai távon zajló triatlonverseny, azaz 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból és 10 km futásból áll.

hirdetés

A rendezvény szervezését és promócióját teljes egészében a Plava Laguna szállodavállalat vállalta magára, míg az önkormányzatok és a helyi idegenforgalmi szervezetek infrastrukturális, technikai és pénzügyi segítséget adnak, ily módon népszerűsítve az isztriai régiót és ezen belül Poreč városát és annak környékét.

Isztria a horvát Riviéra legnagyobb félszigete, területe 3161 km2. Ez az egyedülálló tájegység Közép-Európától egészen az Adriai-tengerig nyúlik. A tenger, amely Isztria két partját mossa, itt hatol legmélyebben Európa közepébe. A Földközi-tenger hatásának köszönhetően itt télen sem esik a hó, a nyár pedig hosszú, napos és meleg.  Isztria Európa egyik legnaposabb oázisa, amely elbűvöl kozmopolita bájával, festői tájaival, középkori hegyi városkáival és gyönyörű tengerpartjával.

Poreč valószínűleg a történelmi műemlékekben leggazdagabb isztria város. A városközpontban a mai napig megmaradt a római utcák régi szerkezete, itt van természetesen a VI. században épült, Jusztiniánus idejéből származó mozaikokkal díszített Eufrázius bazilika, melyet az UNESCO a világörökség részének nyilvánított; valamint egy sor jó állapotban fennmaradt román és gótikus stílusban épült lakóház. A várost strandok veszik körül, melyek nem hiányoznak a városmag előtt elterülő Szent Miklós (Sveti Nikola) szigetről sem. Poreč városában és környékén a fenyőerdők szinte a tenger partjáig érnek. Az idegenforgalmi hagyományok igen régi időkig nyúlnak vissza – kuriózum, hogy a város már 1845-ben megjelentette első útikönyvét. 

A Poreč-i triatlonverseny a következő szakaszokból áll: 1500m-es úszás, amely a Molindrio Plava Laguna hotel előtt lévő strand elől startol, 40 km-es biciklizés az Aquacolors víziparkig, végül 10 km-es futás az óvárosba vezető és csodás látképeket nyújtó tengerparti sétány mellett.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk