hirdetés
hirdetés

Szputnyik V-vel oltottak nem mehetnek Amerikába

A Szputnyik V-t világszerte mintegy 70 országban használják. Magyarországon majdnem egymillióan kapták meg. Azonban nem utazhatnak az Egyesült Államokba azok, akik ilyen vakcinával oltatták be magukat.

hirdetés

A mától életbe lépő új szabályok értelmében az USA elfogad minden olyan oltóanyagot, amelyet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal vagy az Egészségügyi Világszervezet rendszeres vagy sürgősségi használatra jóváhagyott. Ide tartoznak a Pfizer, a Moderna, a Johnson & Johnson, az AstraZeneca és a kínai Sinopharm és Sinovac vakcinák - de a Szputnyik V nem, adja hírül a euronews.com portál.

 

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke elmondta, rengetegen várnak arra, hogy utazhassanak az USA-ba, de egyelőre nem tudnak az orosz oltás miatt.

"Nyilvánvalóan azok az utasok, akik megkapták a Szputnyik vakcinát, nem örülnek az intézkedéseknek, hiszen jelenleg nem tudnak utazni. Ezek az utazók azt mondják, hogy nagyon remélik, hogy a helyzet megváltozik, és az Egyesült Államok elfogadja a Szputnyik-vakcinát".

A Szputnyik V-t világszerte mintegy 70 országban használják. Magyarországon majdnem egymillióan kapták meg. Az EU-s tagállamok közül Szlovákián kívül egyedül Magyarország olt az orosz vakcinával, de Szlovákiában mindössze 20 ezer embernek adták be a Szputnyikból.

Oroszország 2020 augusztusában a világon elsőként engedélyezte a koronavírus elleni oltóanyagot.

A WHO vizsgálja a vakcinát, de a folyamatos csúszások miatt bizonytalan, hogy mikor kerülhet fel a sürgősségi felhasználási listára.

.

 

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk