hirdetés
hirdetés

Teljesen lezárták Észak-Koreát

Öt napon át hermetikusan elszigetelték a világtól - eddig sem voltak igazán vendégváróak, így ez nem szokatlan senkinek. Az azonban igen, hogy mindenkinek az otthonában kell maradnia.

hirdetés

Öt napig tartó karantént rendeltek el a hatóságok Észak-Korea fővárosában, írja a Guardian nyomán a 24.hu portál. A Phenjant érintő lezárás okaként egy meg nem nevezett légúti betegséget jelöltek meg.

Forrás: wikipedia.org
Forrás: wikipedia.org
 

A koronavírust nem említi a hivatalos értesítő, ám a felhívás szerint a lakosoknak vasárnapig az otthonukban kell maradniuk, illetve naponta többször lázat kell mérniük.

Észak-Korea először 2022-ben ismerte el, hogy elérte az országot a koronavírus-járvány, ám augusztusban már azt állították, legyőzték a vírust. A rezsim sosem számolt be arról, hány ember fertőződött meg az országban, csak a „lázas megbetegedések” napi számát közölte, amely a mintegy 25 milliós országban elérte a 4,77 milliót.

(forrás: Guardian / 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk