hirdetés
hirdetés

Thaiföld: a főszezonra már megszűnhet a karanténkötelezettség

Az Aviareps idén online workshop keretében ismertette meg a magyar utaztatókat Thaiföld turisztikai kínálatával, az utazási szabályokkal és az ősszel kezdődő főszezoni kilátásokról is szó esett.

hirdetés

Ali Marzouki a Thai Turisztikai Hivatal prágai irodájának Magyarországért felelős munkatársa az online rendezvényen elmondta, hogy Thaiföld nagyon sikeresen védekezett és védekezik jelenleg is a Covid járvány ellen. Ennek megfelelően a korábbi megszorítások mára jelentősen enyhültek és szerencsére a vírus visszahúzódásának köszönhetően jelenleg 54 tartomány – köztük a magyar utasok legkedveletebb nyaralóhelyei pl.  Phuket, Koh Samui, Krabi – a zöld, azaz szabadon látogatható zónába tartoznak.

Ezeken a területeken lényeges korlátozás nélkül működnek az üzletek, éttermek és szórakozóhelyek – természetesen a megfelelő szabályokkal, azaz kötelező az egészségügyi maszk viselete a bevásárlóközpontokban, üzletekben, tömegközlekedési eszközökön.

Ami a magyar utasokat illeti a korábbi 30 napos vízummentességet 15 nappal, így összesen 45 napra kibővítette a thai kormány a karanténkötelezettség miatt. Ugyanis a turisták érkezésüket követően az általuk előre kiválasztott 3-5* -os szállodákba kerülnek, mely karanténként szolgál, és ahol 7-10 éjszakát kell eltölteniük.  

Az országba lépéshez egy 72 órán belüli negatív Covid-19 teszt szükséges, és egy „Escape” csomag foglalására, mely a kötelező karanténul szolgáló szállodát is tartalmazza. Több utazásszervező – köztük a rendezvényen is bemutatkozó Easia Travel és Emanja Travel – a karantén időszakát is magában foglaló speciális „Escape” csomagokat készített az utasok számára. Ezek nagy választékban és rendkívül kedvező ár – érték arányban foglalhatók.

A beoltottak számának fokozatos emelkedésével, előreláthatólag októbertől – a thaiföldi főszezon kezdetétől, már nem lesz szükség a minden kényelemmel ellátott szállodai karanténokra, így csoportok számára és rövidebb tartózkodással is könnyebben tervezhető lesz Thaiföld minden vidéke.

 A rendezvény második felében lehetőség nyílt a magyar utazási irodák számára egy virtuális szakmai vásáron részt venni, azaz meglátogatni a thai partnerek standjait, átlapozni a prospektusokat, letölteni a tájékoztató anyagokat és üzleti megbeszéléseket is folytatni.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk