hirdetés
hirdetés

Cseresznyevirágzás és más japán csemegék

A 26 ezer alkalmazottal, 370 értékesítési irodával és 1000 viszonteladóval dolgozó Japan Travel Bureau (JTB) éppen tíz esztendeje, 2004-ben indította el kiutaztatási üzletágát Magyarországon. Az iroda ma már 13 főt foglalkoztat.

hirdetés

A rendezvényen Csabai Ferenc termékfejlesztési menedzser elmondta, hogy Japán egyre kedveltebb desztináció a magyar utazók körében. Jámbor Aliz bemutatta azokat a japán városokat és azokat a kiemelkedő turisztikai érdekességeket, amelyek a csoportos utakon szerepelnek. Megtudtuk, hogy aki a tradicionális Japánra kíváncsi, az Kiotóba és Narába utazzon, aki a téli Japánt nézné meg, az a Naganóra vagy a Sapporóra tervezett utak egyikére jelentkezzen.

A körutazásokon résztvevőket minden esetben magyar idegenvezető kíséri. Márciusban, cseresznyevirágzás idején látogatnak el a legtöbben Japánba. Kiotóban mintegy 200 templom és szentély található, három császári palotája ma is régi pompáját idézi, a templomok közt a legszebb az Aranytemplom. Igazi gésákkal találkozhatunk a tradícióira büszke város Gion negyedében. Oszaka a császárság kereskedelmi központjának számított, számtalan ínyenc étterem várja a turistákat és érdemes ellátogatni a föld alatt elterülő hatalmas bevásárlóközpontokba, valamint megnézni a 400 éves Oszaka kastély és múzeum kincseit. Matsumoto és a Suwa-tó is kedvelt állomás, Több, mint 400 éves múltjával a matsumotói várkastély az ország legrégebbi kastélyának számít. Nem dombra, hanem sík területre épült, fekete burkolatú falai miatt Karasu-jönak, „Varjúvárnak” is nevezett épület Japán nemzeti kincse. A Suwa-tó különös természeti jelensége miatt télen látogatott leginkább, mert a felszín alatt húzódó hévízmozgása következtében a tó vastag jégrétege végighasad, ez az omiwatari, vagy, ahogy ott mondják, az „istenek átkelése”.

Csabai Ferenc kiemelte, hogy az egyéni utasoknak különböző csomagtúrákat, változatos szálláshelyeket és több mint 150 fakultatív programot kínálnak, és minden esetben személyre szabott úti tervet készítenek. 

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk