hirdetés
hirdetés

Továbbra is Ausztriában folytatja pályafutását Kovács Balázs

Az osztrák piacon megszerzett kapcsolatrendszerét és tapasztalatait továbbra is Ausztriában hasznosítja Kovács Balázs, aki 2008-tól mostanáig az MT Zrt., majd az MTÜ bécsi irodájának vezetőjeként képviselte a magyar turisztikai szakmát Ausztriában.

hirdetés

Vezetése alatt a turisztikai külképviselet egyfajta kísérleti laborként működött, számos új típusú kezdeményezés és innovatív marketingakció valósulhatott meg az osztrák beutazások és a vendégforgalom növelése érdekében. Az ausztriai turisztikai külképviselethez köthető a kapcsolatmarketing eszköztárának gyakori alkalmazása, a diaszpóra körében turizmusmozgalom indítása, az osztrák tartományi fővárosokban Auf nach Ungarn mottó alatt visszatérő jelleggel szervezett turisztikai és kulturális fesztiválok, valamint a GUT in Wien márkanéven futó sikeres B2B-találkozók, amelyek az osztrák-magyar turisztikai szakma első számú találkozóhelyévé váltak az elmúlt évek során.

Kovács Balázs (Fotó: Dombovári Judit)
Kovács Balázs (Fotó: Dombovári Judit)


Az elmúlt esztendőben minden idők legjobb eredményének számító 833 ezer osztrák vendégéjszakát jelentettek a hazai kereskedelmi szálláshelyek, így a tendencia alapján elmondható, hogy mára Ausztria lakosságszámához viszonyítva fajlagosan a legnagyobb turisztikai forráspiacunk, ahonnan folyamatosan növekvő és jelentős volumenű turisztikai költés realizálható. A szomszédos Ausztriából érkező vendégek költésének háromnegyede tisztán turisztikai célú költés, s e területen is dinamikus volt a gyarapodás. Az utóbbi négy év alatt 70%-kal nőtt az osztrák turisták magyarországi költése. A top 10 küldőpiac turisztikai költését tekintetve Ausztria piaci részesedése mára 15%-os, jóllehet 2010-ben még csak 10% körüli részt hasított a bevételi tortából. A hazánkban vendégeskedő osztrák turisták naponta csak áfán keresztül 80 millió forintot "fizetnek be" a magyar költségvetésbe.

Kovács Balázs munkatársaival és a hazai szolgáltatókkal összefogásban az elmúlt 9 évben közel 1400 marketingakciót valósított meg, amelyekről rövid összefoglaló a képviselet utolsó szakmai hírlevelében - fotókkal és beágyazott kisfilmekkel illusztrálva - ide kattintva olvasható. Az ausztriai képviselet munkájának elismeréseként szakmai szervezetek jelölése alapján Kovács Balázs az elmúlt évben másodszor szerepelhetett a TOP 50 kiadványban. Az ausztriai képvislet vezetője február végén távozott az MTÜ kötelekéből és márciustól a Linz Tourismus bécsi képviselője, valamint stratégiai partnerségben osztrák és magyar cégekkel projektalapon végzi munkáját.

Kovács Balázs partnereinek ezúton is köszöni az elmúlt évek konstruktív együttműködését és a bizalmat.

Kovács Balázs elérhetősége: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk