hirdetés
hirdetés

Trendek Ausztria nyári turizmusában

Érdekes összefüggések és megállapítások olvashatóak ki az Österreich Werbung frissen publikált jelentéséből, amely a nyári turisztikai szezonban megfigyelt trendeket összegezte. 

hirdetés

A T-MONA elemzés 24 ezer (!) egyéni vendégmegkérdezésen alapuló turisztikai információs rendszer, amelyet az Österreich Werbung, az ágazati minisztérium, valamint kilenc osztrák tartomány turisztikai hivatalának együttműködésében valósul meg, hogy minél átfogóbb képet kaphassanak vendégeik elvárásairól. A nyári utazási trendeket vizsgáló mostani aktuális felmérésből megtudható, hogy az elmúlt  években extrém kitolódott a nyári üdülés foglalásának időpontja - írja a GD Consulting.

Depositphotos
Depositphotos
 

A világjárvány idején meghonosodott trendnek megfelelően a nyaralásokat illetően is egyre inkább megfigyelhető a rövid távú foglalás, a vendégek több, mint negyede csupán pár héttel a nyaralás megkezdése előtt foglal szállást. Egy év alatt további 5 százalékponttal nőtt az utolsó pillanatban foglalók aránya, olvasható ki a 2022-es nyár tapasztalatait összefoglaló riportból.

Az elemzés rámutat arra is, hogy az Ausztriában nyaraló vendégek naponta fejenként átlagban 163 eurót költenek. Átlagéletkoruk közel 51 év, 42 százalékuk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, továbbá 41 százalékuk visszatérő törzsvendég. A vendégek 78 százaléka saját autóval érkezik, és közel harmaduk négycsillagos szálláshelyen foglal szállást, amely a legnépszerűbb szállásforma körükben. Az ausztriai nyaralás minőségével való elégedettség igen magas, magyar iskolai osztályzat értelmében az összérték: 4,5 (jeles). További részletek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk