hirdetés
hirdetés

Üdvözli soraiban az ukrán utaztatókat az ECTAA

AZ ECTAA (Európa Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete, melynek a MUISZ is tagja) és az AITO együttműködést kötöttek annak érdekében, hogy az ukrán turisztikai iparág felkészüljön az Európai Uniós csatlakozásra, és támogatást kapjon a turizmus újra indulását a háború végét követően.

hirdetés

Az ECTAA örömmel üdvözölte az Ukrán Beutaztató Utazási Irodák Szövetségének (AITO) elnökét, Marina Antonyuk asszonyt, alelnökét, Olena Kazmina asszonyt, valamint a Nemzeti Turisztikai Ügynökség Turizmusfejlesztési Hivatalának vezetőjét, Natalya Vasylenko asszonyt, az ECTAA június 8-12. között Rigában megrendezett közgyűlésén - tájékoztatta lapunkat a Magyar Utazási Irodák Szövetsége, a MUISZ.

A Rigában megtartott közgyűlés is megmutatta, hogy az orosz határ közelében fekvő külföldi desztinációk biztonságosak. A háború jelenleg Ukrajna keleti részére koncentrálódik, azonban a háborúnak jelentős hatása van az ukrán turizmusra, sok turisztikai és kulturális attrakció semmisült meg.

Depositphotos
Depositphotos

Az ECTAA és az AITO egyetértett abban, hogy a háborút követően a szakmai szövetségek segíthetnek a turizmus újraépítésében. Első lépésként az ECTAA teljes jogú tagságot ajánlott fel az AITO számára annak érdekében, hogy a szövetségek megoszthassák egymással tudásukat, tapasztalatukat és kapcsolatokat építhessenek. Második lépésként az ECTAA és az AITO az ukrán turizmust támogató közös projekteket dolgoznak ki. Ez az együttműködés is segítheti Ukrajna integrációját a teljes jogú Európai Uniós csatlakozásban, melyhez szükséges az uniós törvények és rendeletek harmonizációja és közös projektekre nyújt lehetőséget.

Frank Oostdam, az ECTAA elnöke elmondta: „A turizmus a gerince lehet Ukrajna újra indulásának. Biztosak vagyunk abban, hogy együttműködésünk hozzájárul az ukrán turizmus újraépítéséhez, megerősödéséhez.”  Visszautalva az ECTAA 2022 márciusi, az Ukrajna elleni orosz agressziót elítélő nyilatkozatára, hozzátette: „Kiállunk ukrán kollégáink mellett ezekben a nehéz időkben.”
 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk