Üdvözli soraiban az ukrán utaztatókat az ECTAA

Üdvözli soraiban az ukrán utaztatókat az ECTAA 

AZ ECTAA (Európa Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete, melynek a MUISZ is tagja) és az AITO együttműködést kötöttek annak érdekében, hogy az ukrán turisztikai iparág felkészüljön az Európai Uniós csatlakozásra, és támogatást kapjon a turizmus újra indulását a háború végét követően.
ECTAA: Miért szent tehenek a légitársaságok?!

ECTAA: Miért szent tehenek a légitársaságok?! 

Az európai utazási irodák szövetségeinek szervezete (ECTAA) sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy az Európai Bizottság feladta azt a törekvését, hogy egyenlő kötelezettségeket rójon ki az utazások értékesítési láncának szereplőire - tájékoztatta lapunkat az ECTAA tagjaként a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.
Fontos híreket közölt az utaztatók nemzetközi szervezete

Fontos híreket közölt az utaztatók nemzetközi szervezete 

Díjvisszatérítések, csomagtúra törvény és vasúti utasjogok tekintétben osztott meg tagságával fejleményeket, az Európai Utazási Irodai Szervezetek Szövetsége, az ECTAA.
Az utazási csomag jövője a tét!

Az utazási csomag jövője a tét! 

Az utazásszervezőket aggasztja, hogy az Európai Bizottság nem hajlandó az utaztatás teljes értékláncában felülvizsgálni a fogyasztók védelmét - tájékoztatta lapunkat a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.  
MUISZ: részvétel az ECTAA tisztújító közgyűlésén

MUISZ: részvétel az ECTAA tisztújító közgyűlésén 

Frank Oostdam lett az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete) új elnöke.
Egységes fellépés a különutas utazási korlátozások ellen

Egységes fellépés a különutas utazási korlátozások ellen 

Számos európai turisztikai érdekképviseleti szerv közös nyilatkozatban adott hangot aggodalmának az egyes országok legújabb járványügyi szabályozásait figyelve.
ECTAA javaslat az utasok jogainak felülvizsgálatáról

ECTAA javaslat az utasok jogainak felülvizsgálatáról 

Az ECTAA ( Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezete, amelynek a MUISZ is tagja) támogatja, hogy az EU szervezetei foglalkoznak a pandémia alatt tapasztalt, a fogyasztók és az iparág szereplőit érintő két fontos kérdéssel, amelyek a következők:
Megjelent az ECTAA és az Euromonitor első közös elemzése

Megjelent az ECTAA és az Euromonitor első közös elemzése 

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) - melynek a MUISZ is tagja - ez évben együttműködést kötött az Euromonitor céggel - kaptuk a hírt a MUISZ-tól.
Hatvan éve van ECTAA

Hatvan éve van ECTAA 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) 29 éve tagja a most 60. születésnapját ünneplő európai szakmai szövetségnek,
ECTAA - álláspont légitársaságok vs. utazási irodák témában

ECTAA - álláspont légitársaságok vs. utazási irodák témában 

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák és Utazásszervezők Szövetsége) felszólítja a légitársaságokat, hogy haladéktalanul térítsék vissza azon jegyek árát, amelyeket kifizettek az utazási irodák, ámde a világjárvány miatti helyzetben az utazásra nem kerülhetett sor.  

ECTAA: karantén helyett tesztelést! 

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) is csatlakozik ahhoz a felhívásához, mely az európai vezetőket és az Európai Bizottságot arra kéri, hogy állapodjanak meg az utazási korlátozások és a tesztelések tekintetében - jutatta el az ECTAA közleményét szerkesztőségünknek az ECTAA-tag Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 

Mentőöv(ek) Európa utaztatóinak 

Az európai utazási irodák szövetsége, az ECTAA átfogó felmérést készített tagjai körében, amelyben az egyes európai országok foglalkoztatást támogató intézkedéseit gyűjtötték össze a COVID-19 járvány kapcsán. Az uniós kutatást a MUISZ ültette át magyar nyelvre és juttatta el szerkesztőségünknek. 

Olyan sokszínűek a beutazási korlátozások a tagállamokban, mint maga Európa 

Az európai utazási irodák szövetsége, az ECTAA felmérést készített tagjai körében az egyes országokban a COVID-19 járvány kapcsán alkalmazott beutazási korlátozásokról. Az uniós kutatást a MUISZ ültette át magyar nyelvre és juttatta el szerkesztőségünknek. 

Összezavarja a turistákat a tagállamok eltérő országbesorolása 

Az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) az utazási korlátozások átgondoltabb és harmonizált kezelésére szólítja fel a tagállamokat a turizmusba és utazásba vetett bizalom visszaépítése érdekében.

Heteken belül pénzüknél lesznek a Malév-károsultak 

Lassan egy évtizede ment csődbe a Malév, de az utasok kártérítése még mindig nem történt meg. Egy megnyert és jogerős bírósági ügy sem volt ehhez elég, de most végre megállapodásra jutott az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) az ECTAA-val (Európai Utazási Irodák Szövetsége), az átutalások pedig hamarosan megtörténnek.

Európai Bizottság: Mentőövet kaphatnak az utaztatók 

Miközben korai volna még megbecsülni a koronavírus-járvány gazdasági hatásait, kijelenthetjük, hogy a turizmusban jelentős károkat okoz. Ezt az Európai Bizottság is felismerte, derül ki március 14-ei, a világjárvánnyal kapcsolatos gazdasági válaszlépéseket bejelentő nyilatkozatból - tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Utazási Irodák Szövetsége.

Íme a légitársaságok legfrissebb uniós feketelistája 

Frissítésre került az EU-n belül működési tilalom alá tartozó légitársaságok listája.

A MUISZ is részt vesz az ECTAA közgyűlésén Ras Al Khaimah emírségében 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségét Hajdú Attila, a nemzetközi kapcsolatok bizottságának vezetője képviseli a közgyűlésen.

Az ECTAA új főtitkára Budapestre látogatott 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének meghívására november 22-én Magyarországra látogatott Eric Drésin, az ECTAA (Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezete) főtitkára.

A MUISZ is részt vesz az ECTAA közgyűlésén 

Az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek ernyőszervezetét Łódź városa és Łódź turisztikai hivatala látja vendégül közgyűlése helyszineként. Az ECTAA első ízben tartja meg itt találkozóját.

Részben visszajár a Malév-jegyek BSP-ben rekedt díja 

A IATA köteles az ECTAA által indított perben résztvevő utazási irodáknak részlegesen visszatéríteni a le nem utazott jegyek árát. Ez a benyújtott igények és a rendelkezésre álló pénz összevetésével a kapott információ szerint 72%-os visszatérítést jelenthet majd - tájékoztatott kedden a MUISZ Légiközlekedési Bizottsága.

Erdei Bálint az ECTAA igazgatója, Hajdú Attila az igazgatóhelyettese 

A közgyűlés választja meg az igazgatótanácsot, ezúttal egyhangúlag a szervezet igazgatójává választotta dr. Erdei Bálintot, a MUISZ elnökét, igazgatóhelyettessé Hajdú Attilát a MUISZ nemzetközi kapcsolatok bizottságának vezetőjét. Mindkét megbízás 2020-ig szól az ECTAA legfőbb döntéshozó szervezetében - tájékoztatott kedden a MUISZ.

ECTAA: hatékony utasvédelmet légitársasági csőd esetén is! 

AZ ECTAA kezdeményezi, hogy az EU szabályozások hatékonyan védjék az utasok érdekeit a légitársaságok csődje esetén is — tájékoztatott szerdán a MUISZ.

Forró témák, feszes napirend 

„Mindennél fontosabb, hogy előre nézzünk, hogy munkánkat a legoptimálisabb jogi és gazdasági környezetben végezzük” — jelentette ki dr. Erdei Bálint, a MUISZ elnöke és megnyitotta a valóban számos aktuális témát felvonultató közgyűlést.

A 116. ECTAA-közgyűlés a „világ legszebb városában” 

„Isten hozta önöket a világ legszebb városában!” — üdvözölte dr. Erdei Bálint MUISZ-elnök az ECTAA, Európai Utazási Irodai Szövetségek Szervezetének 116. közgyűlésének nyitóestjén a budapesti Európa hajón megjelenteket. Bár odakint már a naptárnak megfelelően a tél igyekezett megmutatni magát, a szakemberek az utazási irodákat érintő forró témáknak mentek neki háromnapos budapesti tanácskozásukon. A részletekről az eseménynek helyszínt adó budapesti Continental szállóban tájékoztatott a szövetség.

A MUISZ is részt vett az ECTAA tavaszi közgyűlésén 

A közép-portugáliai Coimbrában tartotta idei tavaszi közgyűlését az ECTAA, Európai Utazási Irodai Szövetségek Szervezete, melyen a Magyar Utazási Irodák Szövetségét (MUISZ) dr. Erdei Bálint elnök és Hajdú Attila elnökségi tag képviselte.

Malajzia lett az ECTAA 2018-as kiemelt úti célja 

Az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek Szervezete - melynek a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is aktív tagja - a jövőben szorosan együttműködik a Malajziai Turisztikai Hivatallal a 2018-ban Malajziába irányuló turizmus élénkítésének elősegítése érdekében.

A MUISZ is részt vesz az ECTAA 114. közgyűlésén Tuniszban 

Sokáig kérdéses volt az ECTAA (európai utazási irodák szövetségeinek szervezete) év végi közgyűlésének helyszíne. A végső döntéshez kétségtelenül hozzájárult a Magyar Utazási Irodák Szövetségének áprilisban, Sousse városában megrendezett sikeres közgyűlése is.

ECTAA-közgyűlés fontos témákkal, MUISZ-részvétellel 

Múlt héten Ljubljanában tartotta 113. közgyűlését az ECTAA, az európai utazási irodai szövetségek brüsszeli szervezete, melyen a MUISZ is részt vett.

A MUISZ is részt vesz az ECTAA ljubljanai ülésén 

Lars Thykier elnök köszöntőjével és a vendéglátó szlovén idegenforgalmi hivatal és ljubljana bemutatkozóival kezdetét vette az ECTAA (európai utazási irodák szövetségeinek ernyőszervezete) 113. féléves közgyűlése.

A MUISZ is részt vett a tunéziai turisztikai miniszterrel folytatott tárgyaláson 

A berlini ITB kiállításon Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke is részt vett az ECTAA  (európai utazási irodák szövetségének ernyőszervezete) által szervezett tunéziai turisztikai miniszteri találkozón.

Szigorodik az amerikai vízummentességi program 

Változnak az USA vízummentességi programjának szabályai. Számos kérelmezőnek ezentúl vízumért kell folyamodnia. 

Package irányelv, GDS-díj és ÁFA-revízió az ECTAA közgyűlésén 

November 26-27-én Pozsonyban tartotta téli közgyűlését az ECTAA, az európai utazási irodák szövetségeinek ernyőszervezete, melyen a MUISZ is részt vett.

ECTAA-közgyűlés: Malév-csőd és uniós csomagtúra a témák között 

A MUISZ is részt vett az ECTAA (Európai Utazási Irodai Szövetségek Egyesülése) montenegrói közgyűlésén.

A MUISZ is részt vesz az ECTAA budvai közgyűlésén 

Montenegróban tartja féléves közgyélését az Európai Utazási Irodai Szövetségek Egyesülése.

Rendkívüli ülés Brüsszelben a MUISZ kezdeményezésére 

A MUISZ kezdeményezésére rendkívüli ülést tartott 2015. március 17-én Brüsszelben az ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), 28 európai ország vezető utazási irodai szövetségének hivatalos EU-s lobbiszervezete.

Új elnök az ECTAA élén 

Az Európai Utazásszervezők és -közvetítők Szövetsége Lars Thykiert választotta meg új elnökének az azori-szigeteki São Miguelen tartott közgyűlésükön.

Születésnapi MUISZ-közgyűlés a Széchenyi fürdőben 

Az idén 40 éves a MUISZ. Ebből  az alkalomból rendeztek ünepélyes közgyűlést a Széchenyi fürdő dísztermében. Az eseményen szó esett a MUISZ elmúlt 40 évének legfontosabb eseményeiről, aktuális tevékenységéről, de volt ünnepi torta, sőt horvát klapa zene és különleges Maraschino-koktélok is. 

Tudja, mit hívjon, ha vészhelyzet van? 

Az Európai Bizottság Kommunkációs Igazgatósága arra kéri az utazásszervezőket, hogy vegyenek részt 112-es szám információs kampányában, azzal, hogy felhívják az utasok figyelmét az európai segélyhívó számra, áll az ECTAA közleményében.

Így áfáznak az EU-ban 

Így áfáznak az EU-ban

Együtt a fenntartható turizmusért 

Átvette az Utazásszervezők Nemzetközi Szövetségének (IFTO) alaptevékenységeit a ECTAA, Európai Utazásközvetítők és Utazásszervezők Szövetsége.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!